24 září, 2015

Nový přírůstek:)



Ahoj!

Dlouho jsem tu nebyla, jelikož jsem minulý týden absolvovala turistický kurz. Věřte mi, že to bylo ještě tisíckrát horší, než to zní. Hodně se snažím vytěsnit tento otřesný zážitek z paměti. Sport byl na tom snad to nejjednoduší (i když ztrapňovat se před šedesáti lidmi bylo hodně kruté), učitelé a jejich povahy se nedaly vydržet! Po kurzu jsem samozřejmě onemocněla a ještě jsem s tím musela dolézt do školy, takže parádička. Myslím, že už celkově mám přírody, sportu a dramatizace dost na celý zbytek života.

No, ale abych se alespoň nějak odměnila za to utrpení, pořídila jsem si konečně knihu, na kterou čekám už od jejího anglického vydání!

Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.
Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou, podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním, a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít.
 


Soutěžila jsem o ni přímo u Yoli, když nabízeli neprodejné výtisky blogerům a hodně mě zklamalo, že mě nevylosovali. Myslím, že bych knihu dokázala skvěle zrecenzovat. No ale co už, mám ji teď a je opravdu krásná:)). Tento a příští týden budu ještě číst Řeky Londýna (přiznám se, že zatím mi moc nesedly), jelikož nás ještě učitelé trápí seminárkama (nikdy mi nic nedaly a akorát žerou čas a nervy), musím jich pár napsat, ale pak se hned vrhnu na tuto krásku:).

Další věc, se kterou se chci pochlubit je tato super výhra od ZOOT.cz. Strašně se mi líbilo tohle tričko, protože mě přesně vystihuje ale bylo na mě poněkud drahé, tak jsem zkusila své štěstí v soutěži #zazitveci a byla jsem velmi potěšená, že ze skoro 3 000 lidí jsem v ten den vyhrála právě já (soutěžit totiž můžete každý den!). Pokud tedy víte o kousku, který byste si přáli, zkuste své štěstí - u výrobku, který byste si přáli, klikněte na .

A tady fotečka trička s knížkou a obalem, který mi ušila moje spolužačka. Je moc krásný♥.


Skleněný trůn už mám nějakou tu dobu dočten ale ještě jsem se nedostala k recenzi. Vypadá to, že recenze bude, až mě někdo zbaví seminárních prací ... :D. Jinak už se moc těším na Ilustrované vydání Harryho Pottera a kamene mudrců, který brzy vyjde u nás. Chtěla jsem jeho anglickou verzi ale oproti té české je tam hodně, hodně velký finanční rozdíl. A co vy?:) Nezapomeňte hlasovat v anketě v menu:).

3 komentáře:

  1. Take jsem nebyla nevylosovana, ale casem si ji urco poridim :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem k výhre :). 3000 ľudí je fakt dosť :D. Ja sa už neviem dočkať, keď u nás vyjde All of the Bright Places. Vychádza budúci mesiac, takže sa teším najviac ako sa len dá :D. No som zvedavá ako sa bude páčiť tebe :).

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné tričko :) S tím turistickým kurzem jsi mi připomněla můj ve třetím ročníku na gymplu. Ale pro mě byl i ten sport neslučitelný s mým naturelem :) Přeji pěkné počtení...

    OdpovědětVymazat