21 června, 2016

Bookshelf I.

Ahoj, zalíbil se mi projekt, který nedávno zveřejnil blog Knižné maniačky a tak jsem se rozhodla, že jej také uskutečním. Jde o to ukázat, co mám od určitého nakladatelství v knihovničce. Dnes jsem si na večerní focení vybrala nakladatelství YOLI. 

http://kniznemaniacky.blogspot.cz/






Všechny malé zázraky jsem si koupila minulý podzim. Kniha mě uchvátila svým vzhledem i anotací.

Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.



Královnu Tearlingu jsem objevila díky mnoha blogerkám, které ji vychvalovali. Pro mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem zatím v tomto žánru četla. Druhý díl byl pro mě ovšem celkem zklamáním, neboť autorka knize dala takový rozměr, který já jsem moc nepochopila a nehodil se mi k příběhu. I přesto byla ale čtivá a už se těším na další díl.

Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných.


Kázání ohně jsem si pořídila k narozeninám - tedy v únoru. Líbila se mi anotace, ale znejistilo mě hodnocení na GR. Ke knize se dostanu teď v létě.

Snila ten nejnebezpečnější sen – sen o rovnosti. Čtyři sta let po jaderném výbuchu se civilizace i příroda na Zemi výrazně proměnily v nový, primitivní svět. Přestože již Zemi neohrožuje vše pohlcující nukleární oheň a radioaktivní záření přestalo působit, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru – Alfa je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý – Omega se však narodí vždy s deformitou. I když mají Alfové i Omegové nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje stigma – krutá skutečnost, před kterou nelze uniknout. Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý. Cass je vzácný typ Omegy – je obdařena jasnovidectvím. Její bratr Zach má zase velkou moc v Radě Alfů. Cass se odváží snít nejnebezpečnější ze snů – sen o rovnosti mezi oběma skupinami. A právě kvůli tomu se dostane do hledáčku jak svého bratra, tak celé Rady i hnutí odporu Omegů.


Nespavost jsem chtěla asi rok, ale pořád ne a ne být v bazaru. A pak najednou byla! A i tu budu číst v létě. Každopádně teď ji dokonce najdete v LK.

Sedmnáctiletý Parker se, jakmile usne, ocitá ve snovém světě toho, komu se naposledy před spaním podíval do očí. Už to nedokáže dále snášet a pomalu umírá vyčerpáním.
Pak však potká Miu, v jejímž snu dokáže usnout. Mie začnou chodit anonymní e-maily, které jí nahání hrůzu. Spojí si je s jeho nevysvětlitelným chováním a začne se mu vyhýbat. Jak ji jen přesvědčit, že Parker není jejím nepřítelem?

9 komentářů:

  1. Pěkné knihy, o projektu jsem ještě neslyšela, ale až mi dojdou nápady, budu vědět co dál :)
    Díky :)
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. To je slušná YOLI sbírka! Já od tohoto nakladatelství nemám doma asi nic, ale snad to brzy napravím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne knihy. :) Ja mám od Yoli iba Labyrint: Utek (James Dashner). Všechny malé zázraky by som si chcela niekedy prečítať. Náhodou som sa však dozvedela ako sa to skončí. Ale aj tak ma neprešla chuť si to prečítať.
    http://travel-and-read-with-me.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné knihy v knihovničce máš

    OdpovědětVymazat
  5. Teší nás, že sme inšpirovali :*
    Zo spomenutých kníh mám v poličke iba Kráľovnú Tearlingu. Druhý diel bol mierne chaotický, ale prekvapil. Neviem sa dočkať tretieho :)

    OdpovědětVymazat