25 června, 2016

Dědička ohně

93%

Upozornění: Nečtěte recenzi ani anotaci, pokud jste nečetli předchozí díly.

Královna, nebo zrádce? Jen ona sama rozhodne.
Celaena Sardothien přežila smrtící soutěž a zlomené srdce, ale za jakou cenu. Nyní se musí vydat na cestu do nové země, aby se poprala s temnou pravdou... pravdou o jejím dědictví, které jí může navždy změnit život a budoucnost.
Mezitím se shromažďují temné síly s cílem zotročit si celý svět. K tomu, aby je Celaena porazila, musí najít sílu jak k boji s vlastními vnitřními démony, tak také sílu k boji se zlem, které bude brzy vypuštěno.

Dohoda s královnou
Celaena je králem Adarlanu vyslána vyvraždit královskou rodinu z Wendlynu, kde magie ještě nezemřela a kde se mísí smrtelníci s nesmrtelnými. Avšak Celaena má i jiné pohnutky, proč se zdržovat ve Wendlynu - doufá totiž, že se nějakým způsobem dostane ke královně Maeve, jednou ze tří mocných královských sester víl, neboť doufá, že právě ona by mohla vědět více o klíčích Sudby. Klíčích, jež dokážou otvírat portály do jiných světů. Než se však Celaena stihne rozhodnout, co podnikne dál, potkává tajemného vílího muže zvaného Jeřába, drsného prastarého vojáka sloužícího právě Maeve, jež byl poslán, aby k ní Celaenu dovedl. Ta Celaeně nabídne dohodu: Pokud Celaena ovládne svou magii, bude přizvána do Doranelle, království víl, kde jí Maeve prozradí vše, co ví o klíčích Sudby. Celaena chce splnit výzvu, jež před ní stojí, hlavně kvůli přísaze, kterou dala své nejlepší přítelkyni, princezně Nehemii. Ví ale, že královana Maeve je mazaná, zrádná víla. A navíc ji má cvičit velice nepříjemný Jeřáb. Celaena nechce už mít nic společného se svou vnitřní magií, která ji mnohokrát v životě ublížila. Překoná se ve jménu pomsty, nebo najde jiný způsob, jak se o klíčích Sudby dozvědět více?

Nové postavy
Dědička ohně je rozdělena na dvě velké kapitoly: Dědička popela a Dědička ohně. Navíc se tyto kapitoly ještě rozdělují do menších částí, v nichž dostane svůj prostor nejen Celaena s Jeřábem, ale i Chaol, Dorian a dvě nové, záhadné postavy - generál Aedion, rodák z Terrasenu, který pomáhá potlačovat nepokoje v zemích a vyhrává bitvy pro krále Adarlanu. A čarodějnice Manon, jež čtenářům otevírá pohled do společenství čarodějnických klanů.

V příběhu se také, kromě nových postav, objeví i tajemní, nelidští a krutí tvorové, s kterými se hlavní hrdinové ještě nesetkali.
Čtenáři se dočkají i vývoje v záležitosti povstalců a otroků a také budou svědky Chaolova vnitřního boje, na němž mí vinu magie a loajalita k princi.

Kniha Dedička ohně je nabitá akcí i emocemi, navíc čtenářům poodhalí nové skutečnosti, které se týkají minulosti Celaeny, klíčů Sudby a samozřejmě ani v tomto díle nechybí vzkvétající láska a vznik nových přátelství na život a na smrt. Příběh je v mnoha částech velice překvapivý a čtenáři se mají opravdu na co těšit.

Dědičku ohně doporučuji milovníkům fantasy, mužům i ženám, mladším i starším. Zkrátka všem, jež okouzlil už první díl této série. A můžete mi věřit - třetí díl je zatím nejlepší ze všech. A ani já už se nemohu dočkat pokračování.

Knihu doporučuji zakoupit v Knihách Dobrovský

http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-kategorie-svetova-fantasy-2486.html

Video:


2 komentáře:

  1. Tenhle díl je zatím rozhodně nejlepší z celé série. Strašně moc mě bavil! :)

    OdpovědětVymazat