22 května, 2016

Sojčák


87%


Sojčák žije sám se svou matkou ve velkém honosném domě v naprosté izolaci. Nikdy jej neopustil, a dokud k tomu má jeho matka co říci, rozhodně to tak zůstane.

Vnější svět
Komiks Sojčák vypráví příběh o mladém sojčákovi, který je uvězněn v domě se svou nemocnou matkou. Mladý sojčák se stará o údržbu domu a o péči o svou matku. Jednoho dne jej při úklidu domu díky zatoulanému pavoukovi zaujme škvírka mezi zatlučenými prkny na okně a začne se zajímat o svět ,,tam venku". Sojčákova matka si však nepřeje, aby ji její syn opustil a tak mladého sojčáka straší zlými nástrahami, které na něj venku čekají.


Působivé ilustrace
Sojčák je velmi detailně zpracovaný. Krásné, temné ilusrace Lauriho Ahonenena velmi cíleně působí na psychiku čtenáře a zanechávají hluboký dojem. Textu je v komiksu poskrovnu a proto je právě výraz ilustrací velice důležitý. 
Komiks nemá ucelený začátek ani konec, zpočátku může být pro čtenáře těžké se zorientovat, neboť především počátek knihy je pouze v obrazech.

Příběh komiksu je velice přímočarý a jednoduchý. Jeho poselství je jasné ale i přes to o něm čtenáři budou přemýšlet ještě dlouho po dočtení.

vlevo ilustrátor Lauri Ahonen, vpravo autor Jaako Ahonen

Komiks rozhodně není pohádkou a není pro děti. Je filozoficky zaměřen a odkrývá důsledky negativního ovlivňování od našich nejbližších. Sojčáka doporučuji všem zralým dospělým, kteří se dokážou vyrovnat s drsnou realitou a brutalitou činů druhých.




Komiks Sojčák doporučuji zakoupit v prodejnách Knihy Dobrovský   

http://eshop.knihydobrovsky.cz/eshop-kategorie-beletrie.html

8 komentářů:

  1. Ilustrace jsou krásné, knížku jsem si prohlížela na Světě knihy, protože už samotná obálka knihy mě lákala, abych ji otevřela.

    OdpovědětVymazat
  2. Já tuhle knížku prostě musím mít! Už jsem si ji chtěla koupit na Světu knihy a moc lituju, že jsem to neudělala. :(

    OdpovědětVymazat
  3. O knížce jsem trošinku zaslechla, nijak mě nezaujala, ale teď koukám na ty neskutečné ilustrace... to je nádhera. Budu se muset na knihu v knihkupectví mrknout, bojím se, že ji budu potřebovat :) Děkuji za skvělý tip :) Přeji krásný den :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kupovat jsem si ji určitě nechtěla a teď je to úplný opak!! Tu knihu musím mít! :-D

    OdpovědětVymazat