19 února, 2016

Velký unboxing 22


Čaute,

dnes byl náročný den. Měla jsem takové to moc príma kolečko obíhání doktorů. Člověk holt musí jednou za čas všecko vyřídit. A to by se na mě měl ještě mrknout zubař. Na náš svět totiž začal z mé pusy směle koukat moudrák. Ale to později (vydrž do absolutoria, prosím!). 
Dnešek byl zvláštní i tím, že jsem musela poslušně dojít na klíšťovku (injekce prostě nesnáším) a asi když Bůh viděl moje utrpení, seslal mi paní a pana pošťákovi, které jsem ani nečekala! Když jsem došla domů, ležely tam tři balíčky. Myslela jsem, že si spletli adresu. Ale ne, došly mi dlouho zbržděné recenzáky a jedna moje objednávka:). Krásně se to sešlo, takhle v pátek:).


Zmátlo mě, že jsem si objednávala pro sebe a kamarádku knihu z pipkin.cz a došly z Dobré knihy.



Anotace

Osmatřicetiletá novinářka, autorka amerických časopisů Newsweek a Global Post, cestovatelka, absolventka Columbijské univerzity, držitelka literárního stipendia Pulitzerovy nadace a v neposlední řadě také autorka knihy o svatebních rituálech celého světa (jejíž vydání se momentálně připravuje ve Spojených státech) přišla letos v květnu na stránkách časopisu Reflex s unikátním projektem. Pojmenovala ho Měsíc lásky a vzbudil mimořádnou pozornost. Co den to rande, tedy 31 dnů, 31 schůzek – myšleno starosvětských schůzek, při nichž muži z celého světa obnažovali svou duši, osobnost, názory, ale také svoje více či méně zažité strategie námluv.
Jak se tedy liší čeští muži od těch amerických? Jak se liší evropští Jižani od Seveřanů? Co říkají? Jak se ženě dvoří? A hlavně, co se událo v následujících týdnech a měsících, během nichž se rozvíjely paralelní (podotkněme: nikoli nutně intimní) vztahy založené během Měsíce lásky. To se čtenář dozví na stránkách mimořádně duchaplné knihy Ivy Roze Skochové, která dalece přesahuje běžné vyprávění o vztazích či námluvách mužů a žen.


Dále jsem si vzala do parády CooBoolinský balíček





Anotace Dám ti slunce


Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná, a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedá myška, co se schovává za své obrazy. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně.A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět, a získat tak šanci na šťastný život?

Anotace Půlnoční koruna

Recenze

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její život rozmetá na kousky.

A poslední balíček je od Dobrovského s knihou od Knižního klubu




Anotace

Recenze

Fascinují a temná dystopie ze světa, kde společnost zavedla nový zákon: Každé dítě má právo na život od chvíle početí až do věku třinácti let. Mezi třinácti a osmnácti je ale na rodičích, jestli ho vychovají až do dospělosti, anebo ho pošlou… rozpojit. Tohle nenápadné slovo znamená, že problémové děti, sirotci, anebo prostě ty, které v sobě mají příliš vzdoru, jsou odeslány do sběrných táborů, kde jsou jejich těla rozebrána a orgány předány těm, co je potřebují. Takže technicky žijí dál – alespoň to dětem říkají. Tři z nich, Connor, Risa a Lev, se setkávají v táboře a ani na okamžik nemají chuť žít dál…rozpojení. Jedinou šancí je útěk.


No není to nádherné? Kdybych nebyla tak omámená (snažím si vštípit, že to prostě nemůže být tím očkováním! Jsem unavená.), tak bych se hned pustila do Rande:).


19 komentářů:

  1. Hrozně moc bych si chtěla přečíst knihu Dám ti slunce - zvlášť v dnešním propršeném dni by mi to zlepšilo náladu. :) A Půlnoční korunu si určitě také přečtu, teda až si konečně přečtu Skleněný trůn. :) K Bez šance se určitě také dostanu, to poslední dobou vídávám úplně všude. :) Rande nevím, jestli by mě zaujalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Rande je spis jako..pro pobaveni, asi jako P.S.ko :D (ktere teda vtipne neni, ale vis jak to myslim, kratke texty apod.). Bez sance je ctive a napadite. Ja nic podobneho jeste necetla.

      Vymazat
  2. Koukám, že už i ty do unboxingů dáváš anotace.. Já nevím, mě to přijde zbytečné, když někoho kniha zaujme, tak si ji vyhledá, ale takhle potom jen přeletím obrázky a odcházím..
    Každopádně hezké knihy, na Dám ti slunce se také chystám, ale netuším kdy.. :D Jinak ty máš s CooBoo spolupráci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anotace davam pro pohodli svych navstevniku:). Myslim, ze je davam uz i celkem dlouho (nekdy zapomenu). Dam ti slunce si uzijes:)

      Vymazat
  3. Pěkně knihy, já mám doma jen půlnoční korunu a moc se na sérii tesim :)

    OdpovědětVymazat
  4. Půlnoční korunu zrovna čtu a Dám ti slunce mám na cestě, těším se :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bez šance, mám taktéž v plánu si pořídit ^^ Snad to bude co nejdřív:) Pěkné kousky ^^

    OdpovědětVymazat
  6. Tý jo, parádní kousky! :) A soucítím s tebou, doktorů mám někdy až po krk :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krása!! :)
    Bez šance mám také v plánu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Teda parádní kousky, hned bych je brala. :-)
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. To víš, dneska má obchod několik webovek. Znám pár takových příkladů. Jinak pěkné knihy, užij si čtení. Hlavně Půlnoční korunu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to je zajimave, to jsem netusila:). Diky, knihy uz jsou zrecenzovane:). Ceka me jen Rande.

      Vymazat
  10. Krásné kousky, super bolestné za injekci :)

    OdpovědětVymazat