12 dubna, 2015

Úlovek v Levných knihách

V pátek jsem se stavila při svém honu na nové boty do Olympie do Levných knih a našla jsem tam knihu, kterou jsem si před rokem odepřela, protože se mi za ni nechtěli dávat ty nekřesťanské peníze. Teď jsem ji koupila za méně než zlomek ceny:). Někdy se holt počkat vyplatí =D. Příběh bude určitě hodně legrační:)

Zdá se, že manželé Radleyovi, lékař Peter a jeho žena Helen, žijí naprosto normálně - bydlí na poklidném anglickém předměstí v krásném domě, klábosí se sousedy, navštěvují pravidelný čtenářský kroužek a zažívají obvyklé krize manželského páru středního věku. Jejich dospívající děti, Klára a Rowan, prožívají své teenagerské bolístky, stud a zlobu stejně jako většina jejich vrstevníků. Ale přece je na Radleyových něco zvláštního. Proč kolem jejich domu utichá zpěv ptáků a bzukot hmyzu? Proč se všichni členové rodiny pečlivě mažou opalovacím krémem 60+? Radleyovi jsou upíři. Manželé se snaží žít naprosto obyčejně, aby ani jejich děti neodhalily tohle strašné tajemství. Bez krve se totiž klidně obejdou - je to pro ně jen silná a lákavá droga umocňující jejich nadpřirozené schopnosti, jíž se snaží vyhýbat stejně jako lidé alkoholu nebo kávě. Jsou přísnými abstinenty i na poli milování, protože to je bez sání krve jen „objímání v pohybu“. Podle pokynů Příručky abstinenta dělají prostě všechno pro to, aby i nadále zůstali co nejvíc „normální“. Život v utajení probíhá celkem hladce a ordinérně, dokud jejich dceru Kláru nenapadne opilý spolužák a ona jej neroztrhá na cucky. Zavedené rodinné pořádky se obracejí vzhůru nohama a příjezd strýčka Willa, tradičního a krvelačného upíra, pohromu ještě znásobí. Následuje série zábavných a šílených událostí, které testují rodinné vztahy a s černým humorem odpovídají na otázku: Stojí za to popírat svou vlastní přirozenost?



3 komentáře:

  1. V piatok? Tak to sme sa možno stretli, bola som tam do štvrtej. Inak ako sa ti predajňa páči? Je v podstate nová, otvorili sme pred mesiacom a ešte to vychytávame, tak ma zaujíma i názor zákazníka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem tam byla já, bylo tam celkem mrtvo:D Asi tak lehce po obědě:). Prodejna je pěkná, je tam hodně prostoru (někdy chodím nakupovat s batohem a cestovkou v ruce:D). Moc pěkná

      Vymazat
    2. S tým priestorom máš pravdu, to sme aj my radi, že i s batohom alebo taškou sa tadiaľ (až na výnimky) dá pohodlne prechádzať. Hneď po otvorení a v čase obeda býva najväčší kľud, to si aj my oddýchneme. Inak je tam stále veľa práce, tovar nám chodí trikrát do týždňa :D. Som rada, že sa ti tam páčilo :)

      Vymazat