03 června, 2017

Ledová krev

 Plamen a led jsou v tomto světě nepřátelé na život a na smrt, ovšem společně by mohly vytvořit sílu, která by mohla změnit vše.
Sedmnáctiletá Ruby žije ve světě, v němž vše ovládá led. Ovšem ona sama má moc ohně a žáru – a to se v tomto krutém světě trestá smrtí. Takže po smrti své matky se přidává k rebelům, kteří chtějí zničit ledového krále. Ovšem než se stačí zapojit do boje, je polapená a donucena bojovat proti nejlepším bojovníkům svého nepřítele. Jestliže turnaj přežije, má jedinečnou šanci zničit šíleného krále. Ale skončí tím utrpění lidí v království?
Mladá Ruby žije v malé vesničce se svou maminkou, kde se snaží jedna postarat o druhou. Avšak jak Ruby dospívá, začíná zkoumat hranice své moci. Je totiž takzvaný ohnivec - člověk, jež ovádá oheň. Dokáže zahřát, ochránit, ale také spálit a zabít. Ruby je jeden z posledních ohnivých žijících ve světě ledu. V zemi, které vládne král, jež má neskutečnou mrazivou sílu, a s ohnivými zachází tak, jak si dle jeho názoru  zaslouží. Nechává je bojovat na život a na smrt ve své aréně pro pobavení svého lidu.
Když jednoho dne přijdou do vesnice vojáci na udání, zabijí Rubyinu matku před jejíma očima a ji samotnou uvrhnou do vězení, kde čeká na smrt. Avšak Ruby je předurčena jinému osudu. Nezemře ve vězení, jak si myslela. Ze špinavé kobky ji zachrání dva tajemní cizinci, jež Ruby potřebují pro své vlastní záměry. Povstalci hledají novou naději. Ani mrazivý už nechtějí dále trpět krále, jež vypaluje jejich vesnice v podstatě z rozmaru.
Ruby se vzpamatovává ze své ztráty a z nového života. Jejím jediným posláním je ovládnout svou moc a pomstít se. Jak ale může jediná ohnivá v zemi přemoct krále, jež má největší mrazivou moc, kterou kdy kdo viděl? Říká se však, že Ruby není jen tak ledajaká ohnivá...
 
Ledová krev měla obrovský potenciál. Avšak s těžkým srdcem musím říct, že toto se nepovedlo. Příšerně krátký, nerozvinutý začátek, natahovaný prostředek a podivný konec. Nehrálo to k sobě. Lidi k sobě neseděli. V tom příběhu je cosi, co nedokážu ani pojmenovat. Je to takové kostrbaté, jako by někdo slepil různé příběhy dohromady a ono to nefunguje. Neoblíbila jsem si nikoho, postavy byly ploché a chovaly se divně. Jediné, co se mi líbilo, byl ten nápad a konec knihy, který si mě trošku získal. Až tam bylo znát jakési vyvrcholení, byla tam akce, i romantika a nečekané rozuzlení. Ale celkově autorka příběh prostě neuměla prodat.


Mrzí mě, že to musím takhle napsat, protože jsem se na knihu těšila, ale co naplat, někdy se to prostě stane. Pokud však chcete zkusit nenáročnou knihu se zajímavým nápadem a trochou romantiky, proč ne. Ale nečekejte od knihy mnoho. Ledová krev vyjde v srpnu.

Díky Cooboo, že pro nás blogery, připravilo skvělé překvapení v podobě této knihy, i když se mi nakonec nelíbila. To vaše nasazení opravdu oceňuji :).
cooboo.cz

 


Žádné komentáře:

Okomentovat