11 února, 2017

Whislist březen

Co si plánuji koupit v březnu?

Ano, některé z těchto knih vyjdou už tento měsíc, ale do knihkupectví se dostanu nejspíš až v březnu. Takže plánuju, plánuju:).
 

 Městem Nottawa se jako lavina šíří nový fenomén. Sociální síť s názvem NEED nabízí svým uživatelům vše, co chtějí mít. Chceš nový iPhone nebo lístky na koncert se vstupem do zákulisí? Výměnou za drobný úkol ti NEED tvé přání splní.
Kaylee Dunhamová ví, co chce. Potřebuje získat novou ledvinu pro nemocného bratra. Nevěří, že by jí nějaká sociální síť mohla pomoci, ale rozhodne se, že to zkusí.
Až po té, co zadá svůj požadavek, si uvědomuje, jak vysokou cenu bude muset zaplatit. Úkoly, které síť za splnění jednotlivých přání vyžaduje, totiž s přibývajícím počtem uživatelů nabírají na nebezpečnosti.
Dokáže Kaylee odhalit, kdo NEED stvořil, a zastavit ho dřív, než zničí celé město?
 

Dokonalý thriller od autorky bestsellerové série Univerzita Výjimečných.
Vychází 23. 03. 2017



Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené… Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu. Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší lítost… Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci: tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny – pokud ovšem bude doručen včas… 

Vychází 20. 2. 2017
 

Miliony fanoušků po celém světě, přeloženo do 15 jazyků!
Cammie Morganová není obyčejná šestnáctiletá holka. Její neuvěřitelná schopnost splynout s davem ji dokonale odlišuje od ostatních geniálních studentek Akademie Gillian Gallagherové – supertajné školy pro budoucí špiónky a agentky. A přesto si ji minulý semestr někdo všiml. Josh tehdy obrátil její svět vzhůru nohama a ona si kvůli němu zadělala na pěknou řádku problémů.
Teď je Josh pryč a Cammie se musí vyrovnat s problémem, na který není zdaleka připravena – se zlomeným srdcem. Naštěstí je její matka evidentně zapletena do pořádného tajemství. A pro špiónku neexistuje lepší lék na zlomené srdce, než se vrhnout po hlavě do nové mise!

2. díl bestsellerové série V tajných službách znovu přináší lásku, zábavu i napětí!

Vychází 16. 03. 2017


 Může magický les změnit domýšlivého kouzelníka? Po všech stránkách neúspěšný profesionální kouzelník Anton zabloudí v národním parku Tiveden mezi nadpřirozené bytosti a jako trest za to, že odmítl pomoci víle, je označen znamením smrti. Ochránci parku mu radí splnit tři úkoly, aby se prokletí zbavil a přestaly ho stíhat nehody, které ho mají dohnat k sebevraždě. Anton však ničemu z toho nevěří a ani přes očividné důkazy ze sebe nehodlá dělat hlupáka, poskakovat nahý okolo májky a ládovat se tajemnou malinovou roládou. Nakonec se do světa kouzelného lesa nechá vtáhnout, jen aby vzápětí zjistil, že kdyby zmizel, nikomu by nechyběl, a že je ještě větší ztroskotanec, než si o sobě myslel. Má dvě možnosti — buď se bude chovat tak jako dosud, nebo se pokusí splnit úkoly, zbavit se znamení smrti a svůj život změnit. Feel-good román z lesa. Takhle obvykle debutová švédská kniha nevypadá. Plná skřítků, duchů a čarodějnic… Z Fredrika Backmana se stává Gandalf — a výsledek je vážně zábavný. M-magazi.

Vychází 16. 2. 2017


Jestliže jste si zamilovali sérii Selekce, jsou tyto krásné omalovánky to pravé pro vás. Půvabné ilustrace jednotlivých postav z tohoto světa stejně jako úžasné ručně psané citáty ze všech knih této fantastické série vás naprosto uchvátí a přenesou vás mezi Maxona, Aspena, Americu, Marlee a další.
 


Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky...

Šestnáctiletou Cinder považuje většina lidské společnosti za nepovedenou hříčku techniky a její macecha za neúnosné břemeno. Být kyborg ale má i své výhody – mozkové rozhraní poskytuje Cinder nevšední schopnost opravovat věci (roboty, vznášedla, své vlastní nefungující součástky), díky čemuž se stane nejvyhlášenější mechaničkou v Novém Pekingu. Právě tato pověst přivede k jejímu stánku prince Kaie, který potřebuje před výročním bálem opravit porouchaného androida. Princ opravu v legraci nazve otázkou národní bezpečnosti, ale Cinder má podezření, že věc je mnohem vážnější, než jí je princ ochoten prozradit.
Cinder touží udělat na prince co nejlepší dojem, ale se všemi plány je konec, když se její mladší nevlastní sestra a jediná lidská přítelkyně nakazí smrtelným morem, který sužuje Zemi už celé desetiletí. Macecha obviní z dceřiny nemoci Cinder a nabídne její tělo pro výzkum moru, což je „pocta“, kterou dosud nikdo nepřežil.
Ale netrvá dlouho a vědci zjistí, že jejich nové pokusné morče je zvláštní. Chirurgové, kteří proměnili Cinder v kyborga, něco skrývali. Něco cenného.
Něco, kvůli čemu jsou někteří lidé ochotní zabíjet… 

 - Rozhodla jsem se vyzkoušet. Sice jsem část tohoto dílu kdysi četla a nezaujal mě, ale když o tom pořád tak vykládáte...:)
Již vyšlo
 

Opravdovou lásku nemusí provázet jen obří gesta jako z Romea a Julie. Někdy je důležitější nabídnout útěchu tomu druhému třeba jen proto, že mu vystydl čaj. Slaďák je dojemným, roztomilým, humorným a autobiografickým zápisníkem jedné lásky, kterou sledujeme od zamilovaných smsek až po první společné bydlení.
Malé intimnosti jako společné čtení, sledování televize nebo objednávání pizzy na gauč zaručeně rozesmějí nebo rozpláčou každého, kdo někdy prožíval vlastní slaďák. Partnerem autorky, který v kreslených epizodách ze života vystupuje, je navíc tvůrce komiksu Hilda Luke Pearson. Světy Slaďáku a Hildy se tak místy vtipně prolínají, čtenář ale musí být ve střehu.
Již vyšlo
 
Alex svou ženu Jody miluje, ale zapomněl, jak jí to dát najevo. Zbožňuje i svého autistického syna, ale ani za mák mu nerozumí. Sam je plný překvapení a svět je pro něj hádanka, kterou bez pomoci nedokáže rozluštit. Až díky hraní Minecraftu pro sebe otec se synem najdou společný prostor, v němž se začnou lépe poznávat a navzájem se chápat. Dokáže se rozpadlá rodina kousek po kousku, kostku po kostce dát znovu dohromady?
Již vyšlo

7 komentářů:

  1. Taky plánuju omalovánky Selekce, ty budou určitě naprosto parádní! :)
    A kromě třetího dílu Cress mám Měsíční kroniky kompletní. Sice jsem je ještě nečetla, ale taky jsem zvědavá, proč jsou tak moc populární. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jim musíš hodně všřit, když máš už všechny a nečetlas je:)

      Vymazat
  2. Sériu The Lunar Chronicles milujem. Prvá kniha je síce taký trochu úvod do deja, ale keď sa raz všetko rozbehne, tak akcia neprestane až do úplného konca :)

    OdpovědětVymazat
  3. Stačí jen chtít mě hodně láká. Autorka píše skvěle - Univerzita výjimečných patří mezi mé nejoblíbenější série. :)

    OdpovědětVymazat
  4. No březen nic moc :D To únor je lepší :D Ale Sladáček mě zaujal :D

    OdpovědětVymazat