05 listopadu, 2015

Tipy z knihkupectví Dobrovský


Dnes jsem byla na průzkumu u Dobrovského, zda mi něco "neušlo". A mrkejte, co jsem pro vás našla za tipy ke čtení! Strašně mě tyto knihy zaujaly a pokud bude možnost, přečtu si je!


 
Odkud se berou všechny ty podivné existence, černé jako noc, které se potloukají po Praze a zjevně dělají něco nekalého?
Co české holky vidí na černoších a proč jim některé tolik nadbíhají?
A jak vůbec funguje soužití s Afričany v našich poměrech?
Iva Pekárková už dobře patnáct let sleduje černo-bílý cvrkot v Čechách, na Moravě a ve Slezsku a teď na základě svých pozorování napsala román.
Zobrazila v něm realitu takovou, jaká je. Vystupují tu naivní i méně naivní dívky okouzlené bohatstvím, drogami i sexem, protřelí
překupníci z Afriky a spousta dalších obyčejných i neobyčejných lidí, jaké v Česku potkáte.







 



V telefonech byl celý jejich život…

Na Kennedyho letišti v New Yorku do sebe nechtěně vrazí jeden muž a jedna žena. Oba v té chvíli telefonují. Jonathan a Madeline rychle sbírají své věci a omylem si vymění telefony. Když to zjistí, dělí je od sebe deset tisíc kilometrů: ona je v Paříži, kde prodává květiny, on v San Francisku, kde vlastní restauraci. Oba jsou zvědaví na toho druhého, a tak začnou zkoumat obsah cizího telefonu. Tato malá indiskrétnost jim prozradí, že ač se neznají, jsou jejich životy spojené tajemstvím, které považovali za navždy pohřbené…

Romantický thriller nejprodávanějšího francouzského autora, jehož knihy vyšly v 35 zemích v celkovém nákladu více než 13 milionů výtisků a téměř všechny byly zfilmovány.

Telefon vás uklidňuje stejně jako v dětství vaše oblíbená hračka. Jeho displej je milý, uklidňující, hypnotický. Dodává vám rozvahu v jakékoli situaci a poskytuje okamžitý kontakt… Ale jednou večer po návratu domů hledáte v kapsách, pak v kabelce a nakonec si uvědomíte, že váš mobil zmizel… Zachvějete se… Přitisknete čelo k okenní tabulce, hledíte na těch pár světel, která ještě září do noci, a říkáte si, že někde na druhém konci města upírá možná nějaký člověk zrak na displej vašeho telefonu, s rozkoší zkoumá temné stránky vašeho soukromého života a metodicky prohlíží vnitřnosti přístroje, aby odhalil vaše dirty little secrets.




Hannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, jak naložit se životem. Poté co se přestěhuje zpátky do Los Angeles, zavede ji její nejlepší kamarádka Gabby do baru, kde potká svou dávnou lásku Ethana. Krátce po půlnoci se Hannah ocitá před zásadní volbou - buď odejde domů s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem. Co se stane, když odjede s Gabby? Co se stane, když odjede s Ethanem? Od této chvíle se kniha štěpí na dva vzájemně se prolínající příběhy, v nichž má její volba obrovské důsledky pro ni i pro lidi kolem. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc určuje náš život náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená o tom, že ji našla.










Krásné knihy, krásné příběhy, nemyslíte?:)
 

3 komentáře:

  1. Volání anděla mě docela i zaujalo :) Paní Pekárková mi nesedí, četla jsem tedy jen Levhartici, ale její vulgárnost mi prostě vadila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, mě taky:D. Já od ní nic nečetla, a toto se nějak napojuje na Levhartici. Zaujalo mě spíš ten námět o černoších v ČR

      Vymazat
    2. Rozhodně téma bylo zajímavé, jen kdyby bylo zpracované trochu jinak :)

      Vymazat