22 listopadu, 2015

Spáčka a vřeteno Neil Gaiman


*****

Tuto nádhernou publikaci jsem včera vybalovala u nás v knihkupectví. Okamžitě mě uhranula, je opravdu nádherná! Hned jsem měla chuť se s vámi o tu krásu podělit, neboť jsem takové originální zpracování ještě nikdy neviděla. Snad vás také nadchne:). Udělejte si na vánoce radost adaptací Šípkové Růženky!

Královnině zemi bylo ono království vzdušnou čarou nejblíže, ale přes horský hřbet, který sloužil jako hranice mezi těmito dvěma královstvími, nedokázaly přelétnout ani vrány. Možná si myslíte, že ten příběh znáte. Vystupuje v něm mladá královna, která se má vdávat. Dále pár dobrých, statečných, houževnatých trpaslíků, hrad zarostlý trním a princezna, kterou čarodějnice proklela, aby spala navěky. Jenže tady nikdo nečeká, až se objeví šlechetný princ na věrném oři. Tahle pohádka se spřádá z nití černé magie, která se kroutí a stáčí a pableskuje a září. Královna by si snad mohla vysloužit hrdinské ostruhy, pokud princezna potřebuje zachránit…

 Ilustroval: Chris Riddell

Pozor! Ve videu se věnuji obrázkům, a tak se může stát, že se tam objeví spoiler. Komu to ovšem u této knihy nevadí, budu ráda, když se mrknete:)














Pokud vás z kniha nadchla, tak jako mě, najdete ji právě teď v knihkupectví Dobrovský Galerie Vaňkovka Brno. Nebo využijte 15% eshop cenu a objednávejte zde.

10 komentářů:

  1. Bože to je krása! By som v nej listovala v kuse! :3

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je krásně zpracovaná knížka. Taky mě napadlo, že by lákala k vymalování. :) Ale ne, je krásná tak, jak je. Zvláštní...

    OdpovědětVymazat
  3. To je fakt nádherný! :) Myslím, že jeden z Vánočních dárků mám jasný. Gaimana můžu v jakékoli podobě - zrovna čtu Předběžné varování a je to super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to jsem take koukala ale ja spis chci Dobra znameni:)

      Vymazat
  4. Mám objednáno a moc se na ni těším. Gaimana i Ridella miluju, takže tohle je přímo vražedná kombinace ;) Je mi jasný, že budu furt listovat sem a tam :))

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné ilustrace, které úplně svádí k vybarvování :) Ale samozřejmě bych si knihu takto nezničila ;)

    OdpovědětVymazat