12 června, 2015

Proč chtějí muži sex a ženy potřebují lásku




Proč vůbec stojíme o sex? A co je to vlastně láska? Tuto otázku si lidé kladou už tisíce let, přesto uspokojivá odpověď stále neexistuje. Autoři převádí řeč vědy a špičkového výzkumu do zábavného čtení a vysvětlují čtenářům, jak s vědeckými poznatky naložit.
Probírají vztahy mezi partnery opravdu důkladně – od základní otázky, jak najít toho pravého, až po krátkodobé milostné aférky. Vysvětlují, proč vznikl sex, láska i zamilovanost, v které části mozku láska sídlí, jak je to s mimomanželským sexem nebo proč si muži a ženy s láskou a sexem spojují odlišná očekávání. Nabízejí rovněž strategie, jimiž lze svou tržní hodnotu v očích potenciálních partnerů zvýšit.
To vše dělají se svým typickým humorem a štiplavou nadsázkou, protože dobře vědí, že pár výstižných slov často znamená více než dlouhá řada čísel. A jak zní jejich recept na spokojené partnerství? Chcete-li být šťastná s mužem, musíte ho hodně chápat a málo milovat. Chcete-li být šťastný s ženou, musíte ji hodně milovat a vůbec se nesnažit ji pochopit. A nezapomeňte: Existují dvě teorie, jak se hádat se ženami. Ani jedna nefunguje


Celkově mě esoterika a tyto regály v knihkupectvích nějak nezajímají ale tadyhle ty knížky o vztazích, kde jsou tvrzení vědecky prokázaná mě dost lákají:). A tak jsem přelouskala tuto knížku, která mi hodně dala, co se nových informací týče. Sama jsem se na některé věci z knihy ptala svých známích a přemýšlela jsem i sama o sobě a myslím, že autoři vědí, o čem píší.

Kniha se zabývá různými otázkami ohledně mužů a žen a jejich myšlení. Popisují a vysvětlují rozdíly mezi námi. Poskytují nám zajímavé náměty pro přemýšlení a také věděcky podložené informace.
Co jsem z knihy pochopila, ačkoli se svět mění a ženy jsou stále emancipovanější a tak dále, naše nitro a biologicky nastavé potřeby se nikdy nezměnily.

Tuto knihu doporučuju všem lidem, kteří mají zájem dozvědět se něco víc o rozdílech mezi ženským a mužským uvažováním a vlivu/tlaku naší spoečnosti na nás, který je v rozporu s naším danným, přirozeným myšlením.

Další ukázky:


  Nejlepší ceny najdete na srovname.cz
https://www.srovname.cz/barbara-pease-proc-muzi-chteji-sex-a-zeny-potrebuji-lasku/srovnani-cen/k.1352649


4 komentáře:

  1. Tak tato kniha by mne asi nebavila. Moc nemusím knihy na toto téma. Ale rozhodně díky za rozšíření obzorů ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pořádku:). Četla jsem si pak komentáře na databaziknih a některé zralejší a zkušenější ženy psaly, že to pro ně není nic nového:). Každopádně mě to opravdu obzory rozšířilo. A dávalo to krásně smysl. Dokonce o tom poříd uvažuji a vždy, když se nějaký muž zachová určitým způsobem, vzpomenu si, co se o takovém chování psalo v této knize a co to podle autorů a různých studií znamená. Je to kolikrát fakt vtipné:D:D. Samozřejmě tím nechci říct, že se řídím podle nějaké knihy. Ale některé prvky jsou zajímavé a trefné:D

      Vymazat
  2. No to může být zajímavé čtení, já jsem toho názoru že už je to nějak zajímavě vše předurčený a ženy a muži, už mají vše nějak zakořeněné v genech. Co se týká různých vlastností, a v dnešní moderní době, co se týká sexu už e nějakého milostného aktu to může být různé, když už se prodávají takové přípravky jak pro ženy tak pro muže. Chápu že to někdo třeba potřebuje ve starším věku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s vámi souhlasím. Já i manžel už jsme taky starší ročníky, ale je super, že i v tomto věku si pořád můžeme užívat. Je pravda, že manželovy výkony už teda ani zdaleka nejsou to, co dřív a občas to prostě nejde. Jak ale píšete i toto se dnes dá celkem snadno řešit. Nám se například dost osvědčila viagra. Pro jistotu ji vždycky máme v nočním stolku, kdyby to bylo potřeba.

      Vymazat