05 července, 2019

Poslední paní Parrishová


Amber chce jen jediné - dostat do svých spárů toho nejbohatšího chlapa ve městě a žít v luxusu, který jí byl neprávem odpírán. Protože ona se pro život na vrcholu smetánky narodila. A pokud jí stojí v cestě nějaká ta manželka? To pro Amber není problém...




Amber Pattersonová už toho má dost. Příšerně ji nebaví být taková nula: tuctová, téměř neviditelná žena, kterou každý přehlíží. Přímo před očima má vzor toho, jak by mohl její život vypadat. Daphne Parrishová je blonďatá bohyně, která bere svůj luxusní život jako naprostou samozřejmost. Společně se svým manželem patří k místní honoraci, mají peníze, moc, obdiv, navíc dvě krásné dcerky. Proč by někdo měl mít všechno, zatímco jiný nemá nic? Amber by se při pohledu na Daphne možná zadávila závistí, ale to se nestane. Má totiž plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Podaří se jí proniknout do rodiny Parrishových a zanedlouho se stává Daphninou blízkou přítelkyní. Ráda přijme pozvání, aby s nimi jela na dovolenou, protože jí to skýtá vítanou příležitost ke sblížení se šarmantním Jacksonem. Všechno jde naprosto hladce. Ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo.

Poslední paní Parrishová je thriller, rozdělený na dvě části. Nejprve sledujeme pohled milenky Amber, která se postupně skrze vylhané příběhy sbližuje s manželkou vyhlédnuté oběti, citlivou introvertkou Daphne, jejíž život si Amber touží přisvojit. Postupným lapáním Daphne do svých sítí vypouští do jejího manželství nenápadné jedy, které postupně rozežírají důvěru mezi manžely. A nakonec rozvrátí jejich láskyplný vztah a perfektní, záviděníhodný život.

Ale... Je to opravdu tak?

V druhé části se nám nabídne překvapivý pohled Daphne, jež čtenáře zavede na úplný počátek jejího manželství s dokonalým manželem a života s dokonalými dětmi. Je však tento život opravdu tak dokonalý, jak se jeví na veřejnosti? V této části četby budou mít čtenářky nervy nadranc, a možná je uvidíte s otevřenou pusou zírat v MHD do knihy.

Poslední paní Parrishová je záslužně považována za jeden z nejlepších thrillerů pro ženy na trhu, jelikož není nic tak zajímavého, jako sledovat pohled milenky i manželky. Nakonec autorka vymyslela příhodný zvrat, který mě osobně potěšil.

Ačkoliv jsem již při četbě z pohledu milenky tušila, jak to celé bude, nic mě nepřipravilo na tak detailní popisy činů, při kterých se vám otvírá kudla v kapse.

Poslední paní Parrishová bude skvostem mé začínající sbírky thrillerů (jak já říkám "pro ženy"), neboť byla neúnosně čtivá, zapomněla jsem při ní na okolí, a nemohla ji dát z ruky. Navíc má výbornou zápletku a celý koncept je geniálně vypracovaný. Pro začátečníky s thrillery jako dělané!


* Poslední paní Parrishovou napsaly dvě sestry pod pseudonymem.










Žádné komentáře:

Okomentovat