12 srpna, 2017

Čtecí koutek podle ročního období

Nedávno mi přišel zajímavý email s nabídkou prezentovat další čtecí koutek, tentokrát skrze pořadatele Biano.cz, kde najdete nábytek, doplňky i textil všeho druhu, a knihomolům již známý knižní obchod Martinus.cz. Rozhodla jsem se zapojit, i přes tu dřinu, co mě s tímto článkem určitě čekala. Není to dokonalé, ale jako základ, pro představu....Co myslíte?

Rozdělila jsem čtecí koutky podle ročního období. Snažila jsem se ukázat více různých stylů. Biano má bohužel strašně moc věcí, takže bych zvládla udělat XY různých variant, ale to už by mě odnesli od PC úplně zatuhlou. Doufám, že se vám mé návrhy líbí a že jsem vás třeba inspirovala ke koupi obrazu..závěsu...nebo hrnečku:).

Jaro

Provence...Zkrátka romantika, probouzející se jaro, květiny... Levandule v nápojích i v polštářích. Rádi se obklopujeme pastelovými barvami a prosvětleným pokojem.


„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. 
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká. 
Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.




Léto


Skandinávský styl frčí. Tento výjev má evokovat Norsko a hlavně moře a přístavy. Toto prostředí krásně zchladí rozpálená těla z dusného ovzduší.


Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… V říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství…

Druhý román Pauly Hawkins, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když překonal všechny rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen znamenitě obsazený film. Není pochyb – tohle bude knižní událost roku!



Podzim

Podzim se nese v barvách listí a přírodnin, takže jsem zvolila čokoládově - ořechově hnědou a cihličky do oranžova. Líbí se mi toto moderní křeslo, mít prostor, už jej mám doma v bílé.


Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv. Nikdo to neví lépe než Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj. Neštítí se žádné špinavé práce a dokáže vybruslit z každé situace. Jednoho dne dostane nabídku, na kterou by kývl jen šílenec. Pohádková odměna však několikanásobně převyšuje všechna nebezpečí, která ze sebevražedné zakázky plynou. Sám to ale nezvládne. Bude potřebovat další pomocníky… Trestance prahnoucího po pomstě. Zázračného střelce se slabostí pro hazardní hry. Černou ovci z prominentní rodiny na útěku z domova. Špiónku, pohybující se neslyšně jako stín. Dívku, využívající svoji krásu jako smrtící zbraň. Šest nebezpečných psanců se pokusí o nemožné – vloupat se do Ledového paláce, nejstřeženější pevnosti světa. Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?




Zima

Útulné prostředí, kterému dominuje takzvaná lenoška, doplňuje krb, jako z amerického filmua samozřejmě nechybí ani masivní knihovnička.


Mytický příběh z New Yorku odehrávající se v několika časových rovinách o osudové lásce, která trvá navždy.
Jedné zimní noci, na samém počátku 20. století, se pouliční zloděj Peter Lake pokusí vyloupit honosný dům známého novinářského magnáta. Dům však není prázdný – Peter zde najde krásnou dívku jménem Beverly. Peter jejímu kouzlu okamžitě podléhá. Jejich láska však zůstává nenaplněna, protože Beverly záhy umírá na tuberkulózu.
Zoufalý Peter se během jedné z honiček, kterou na něj uspořádají členové bývalého zlodějského gangu, vrhá z Brooklynského mostu do vody. Zdá se, že příběh končí…
Osud však rozhodne jinak. Peter Lake se znovu vynořuje o mnoho desetiletí později, obdařený zvláštními schopnostmi, o kterých zpočátku nemá ani tušení. Zmateně tápe v ulicích New Yorku své vlastní budoucnosti a jen matně si vzpomíná, odkud přichází. Teprve při spatření starého obrazu s Beverly si uvědomí, kým je, a vydává se najít svou lásku i smysl života...


















Pořadatelé





Žádné komentáře:

Okomentovat