13 dubna, 2017

Velikonoční read-a-thon - knihy



Brzy začíná Velikonoční read-a-thon, což znamená, že 24h budu číst mnou zvolené knihy. Já si vybrala Cinder! Těším se na ni moc, hlavně díky vašim doporučení! Ale předtím si dám Dvůr:).
A jaké knihy jste si vybrali vy? (I kdyby jen na víkend?.))



Dvůr mlhy a hněvu
Feyre přežila střet s Amaranthou a vrátila se na Jarní dvůr. Avšak ani zde nemá klidu, protože ji neustále pronásledují vzpomínky na to, co musela udělat, aby osvobodila Tamlina i jeho lid.

A stejně tak nemůže zapomenout ani na smlouvu s Rhysandem, s kterým má strávit jeden týden v měsíci. Ač je nyní vznešenou vílou, srdce má stále lidské. A navíc si postupně uvědomuje, že na obzoru se objevuje ještě mnohem větší zlo, než jaké kdy zažila. A tak zatímco se snaží vyznat v zákrutech vílího života, zjišťuje, že její role zachránkyně ještě neskončila. Avšak dokáže se vyrovnat s nebezpečím, které se k ní blíží?


Cinder

Rušné ulice Nového Pekingu se hemží lidmi a androidy. Populaci devastuje smrtící nákaza. Z vesmíru tomu přihlížejí krutí měsíční lidé, kteří čekají na správný okamžik. Nikdo netuší, že osud Země spočívá v rukou jediné dívky, která se jmenuje Cinder. V tomto napínavém knižním debutu pro mládež, prvním ze čtyř svazků, představuje Marissa Meyerová čtenářům nezapomenutelnou hrdinku a mistrně vytvořený nový svět, který je pohltí.

11 komentářů:

  1. Snad se ti bude Cinder líbit, mně se líbila moc :-) První díl dvora čtu teď, ale tam se mi to zdá takové nic moc, uvidím, jestli se budu chtít po dočtení vrhat na další díl.
    Jinak přeju hezké čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím jsem se Cinder nedostala, ale už to plánuji! Užij si čtení ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja snad behem Velikonoc doctu Katerinu Aragonskou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky ctu Cinder. Ale zatim moc nadsena nejsem. Pak se pustim do, Druhy zivot Maryny G. Doufam, ze to pisu dobre. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Cinder jsem četla a moc se mi líbila. Dvůr bych si taky ráda přečetla, ale nejdřív musím přečíst první díl :) Já čtu Čáry života a pak budu číst novinku, která teprve vyjde Ví o tobě, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Cinder byla super, ale na dvůr už jsem asi stará. Nezdá se mi jako taková pecka, jak všude říkali. Celkem by mě zajímala tvá recenze :-)

      Vymazat
  6. Já zkusím maraton v pondělí i když je mi jasné, že toho moc nestihnu, když chce mamka abych zase přijela. Nicméně chci co nejdřív dočíst Silber a pak mě čeká Nejchladnější dívka...

    OdpovědětVymazat
  7. Cinder bola super. Síce niektoré veci sa dali predvídať, ale čítalo sa to výborne a aj námet to malo veľmi zaujímavý. Rovnako sa mi páčil i druhý diel.
    ACoTAR sa mi veľmi páčilo, ale do dvojky som sa dlho nevedela pustiť, pretože som si nevedela predstaviť, ako by to mohlo po tom konci pokračovať. Autorka sa prekonala a úplne ma dostala. Dvojka bola oveľa lepšia ako prvý diel. :O

    OdpovědětVymazat