28 prosince, 2016

Knižní výzva - 50 knih



Nedej se
Staletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.
Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…
Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.
Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.

Stránky světa
Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná!


Země příběhů
Zazvonil zvonec a pohádky je konec… Ale jak to vlastně bylo dál? Když kouzelná kniha přenese dvojčata Alex a Connera na záhadné místo, netuší, že se jim právě splnil sen všech dětí. Ocitli se v zemi pohádkových příběhů! Brána do světa lidí se ale uzavřela a vypadá to, že není cesty zpět. Čeká je neuvěřitelné dobrodružství plné překvapení, kouzel a setkání s postavami, které znají z pohádek. Nepůjde však jen o setkání milá a příjemná. Boj dobra se zlem totiž nikdy neskončil…



Mistr papírových kouzel
Ceony Twillová právě absolvovala školu pro nadané kouzelníky. Těšila se, že bude pokračovat ve studiu magie zaměřené na kouzlení s kovy. Místo toho ji ale poslali k mistrovi papírové magie. Ceony je zdrcená, protože toto rozhodnutí nelze nijak zvrátit a ona bude s magií papíru spojená už navždy.
Postupem času ale zjišťuje, že papírová kouzla jsou krásnější, než si kdy dokázala představit. Jsou krásná, a jsou také nebezpečná.
Když do domu jejího mistra Emeryho Thanea vpadne mocná kouzelnice a vytrhne mu srdce z hrudi, dívka neváhá a vydává se na neuvěřitelnou cestu za jeho záchranou. Aby mu pomohla, musí vstoupit do komor kouzelníkova stále bijícího srdce a odhalit zákoutí jeho duše…

Mezi elfy proti své vůli
Felicity Morganová je ta nejobyčejnější holka z celého Londýna. Je jí sedmnáct, ještě nosí rovnátka a móda je pro ni cizí slovo. Je pořád nevyspalá, protože vypomáhá mámě v jejich hospodě. Když se ve škole objeví nový kluk, krasavec, ze kterého jsou všechny holky naprosto paf, je jí to nějak jedno. Jenže on je jí pořád v patách, jako by byla jediná holka na celém světe. Někdy se na ni podívá tak, jakoby uměl číst její myšlenky. Krásně voní senem a rašelinou, a navíc je vtipný a chytrý. Když jí jednoho dne řekne, že právě ona je podle věštby předurčená, aby zachránila říši elfů, pomyslí si, že se asi zbláznil. Zblázní se i ona a vydá se s ním na cestu za tajným posláním?
Strážci příběhů
Během letních prázdnin na zapomenutém ostrově kdesi ve Skotsku se Amy dozví, že jako členka staré šlechtické rodiny ovládá schopnost vstupovat do knih a ovlivňovat již napsané příběhy. Amy si ve světě knih brzy najde přátele: moudrého Šér Chána z Knihy džunglí, láskou usouženého Goetheho Werthera nebo Olivera Twista, kterému daruje žvýkačku, což se posléze ukáže jako velmi nerozumné…
Svět knih ale není tak pokojný, jak se Amy zprvu zdálo. Nejprve zmizí peníze z Ali Babova pokladu. Pak se cestou na ples k panu Darcymu zraní Elizabeth Bennetová, takže jeden z nejznámějších milostných příběhů je náhle v ohrožení. Amy je brzy jasné, že musí najít toho, kdo do příběhů zasahuje. Když události začnou prosakovat i do reálného světa, a dokonce mají oběť na životě, ukáže se, jak je ohrožení vážné. O co tajemnému nepříteli doopravdy jde?

Mluv!
Jsi si jistá, že tobě se to stát nemůže?!
Melinda Sordino nastupuje do prvního ročníku na Merryweatherskou střední s cejchem na čele. Potom co zavolala na závěrečný školní večírek policii, se s ní skoro nikdo ze spolužáků nebaví. Už jen cesta do školy představuje pro Melindu obrovské sebezapření, následují však o nic méně trýznivé hodiny a hodiny se spolužáky, kteří ji ostentativně přehlížejí. Melinda se uzavírá do sebe a čím dál více se izoluje od svého okolí. Málokdo by si všiml, že téměř nemluví, a už ani nikoho nezajímá, proč tehdy na policii zavolala..
Pasažérka
Ztratila vše, co znala a milovala… Etta se proto vydává do neznámé země, kde se seznámí s Nicholasem, který uniká z dosahu mocného rodu v Koloniích. Navíc jí začnou pronásledovat agenti usilující o její život. Etta tak zjistí, že zdědila zvláštní schopnosti, o kterých nikdy neslyšela. Aby ochránila své tajemství i svůj život, bude muset cestovat nejen mnoho mil od domova, ale i do minulosti… Nepřátelské rody se ale nevzdávají a chtějí její moc!


Mrazivý oheň
Bryn Avenová mezi Kaniny nikdy tak úplně nezapadala. Díky svým blond vlasům a modrým očím se vždy cítila jako outsider s nečistou krví neschopná si získat respekt a postavení. Ale je odhodlaná prokázat svou loajalitu království, které miluje. Jejím snem je stát se členkou elitní královské gardy a nic jí nesmí stát v cestě... ani city, které chová ke svému šéfovi, Ridleymu Dresdenovi. Jakýkoli vztah mezi nimi je naprosto vyloučený, ale Bryn si nemůže pomoct. A začíná mít pocit, že i on k ní něco cítí. Mezitím na království někdo zaútočí, to prověří Bryninu sílu jako nikdy předtím. Konečně má příležitost konfrontovat Konstantina Blacka, zrádce, který se před pěti lety pokusil zavraždit krále. Jen Bryn ho může zastavit, ale riskne vše, jen aby ochránila království, které ji není ochotno přijmout takovou, jaká ve skutečnosti je?

Malíř vzpomínek
Dva milenci, jejichž láska přetrvává století. A záhadná látka, která otevírá dávný svět.

Co kdyby existovala látka, díky níž byste si vybavili své minulé životy? Co kdyby vás někdejší životy mohly zavést ke skutečné lásce? A co kdybyste zjistili, že vás už celé tisíce let ohrožuje všeho schopný nepřítel?

2 komentáře:

  1. Na Mluv se celkem těším. Mám pocit, že by to mohlo být podobné Odpusť mi. Megan

    OdpovědětVymazat