05 července, 2016

V tajných službách: Protřepat, nelíbat



80%

Budoucí agentky FBI, CIA a NSA navštěvují tajnou akademii Gillian Gallagherové za účelem co nejlepšího zdokonalení své geniality, vrozených instinktů a především bojových schopností. Práce v terénu je má připravit na to nejhorší. Když však Cammie při jedné akci potká Joshe, nastanou v jejím životě nepředpokládané komplikace. A tyto komplikace bývají nadřízenými velmi rychle odstraněny.


Cammie Morganová není obyčejná patnáctiletá holka. Umí čtrnáct jazyků, nepřítele dokáže sprovodit ze světa pěti různými způsoby (třeba jen kusem syrové špagety), a škola, do které chodí, je stejně pozoruhodná jako ona. Akademie Gillian Gallagherové se navenek tváří jako výběrový internát pro výjimečné mladé dámy, ve skutečnosti ale vychovává tajné agentky a špionky. Cammiinou další specialitou je schopnost dokonale splynout s okolím. Ne nadarmo má ve škole přezdívku Chameleon. Pokud chce, dokáže být neviditelná. Tím spíš nechápe, jak je možné, že si jí na jedné cvičné misi všiml Josh. Vypadá jako úplně obyčejný kluk, ale bude třeba ho pořádně proklepnout! Jenže pak Cammie narazí na problém, se kterým si neví rady: co se stane, když se do Joshe nečekaně zamiluje? Dá se skloubit život obyčejného kluka se supertajným životem budoucí špionky, o kterém se Josh nesmí nic dozvědět? A hlavně: bude ji mít rád, i když zjistí, kdo Cammie Morganová opravdu je?

Tajné životy
Hlavní hrdinka Cammie žije většinu svého života stěhováním se z místa na místo, neboť její rodiče jsou špióni pracující pro vládu. Když se však Cammiin otec nevrátí ze své mise, její matka bere osud do svých rukou a přijímá místo ředitelky akademie Gillian Gallagherové, která navenek vypadá jako soukromá škola pro bohaté dívky, avšak ve skutečnosti přijímá geniální mladé ženy na výcvik ke špionství. Cammie je jasné, že musí pokračovat v odkazu svých rodičů na úkor obyčejného života mladé slečny. Když ji však při zkušební akci v terénu osloví tajemný a přitažlivý Josh, Cammie začíná zjišťovat, oč v životě přichází a snaží se najít způsob, jak zkombinovat tajný život špionky a život normální holky, který si vysnila. Nakonec se ale jako každý člověk bude muset rozhodnout - žít pro to, pro co se narodila nebo získat obyčejný život a lásku, po které touží?

Jaké jsou výhody a nevýhody toho, když jste geniální holka-lomeno-budoucí špiónka-lomeno-přítelkyně nejsympatičtějšího-lomeno-nejmilejšího-lomeno-nejromantičtějšího kluka na světě?
 
VÝHODA: můžete říct svému klukovi, jak se cítíte ve čtrnácti jazycích.

NEVÝHODA: váš kluk ani jednomu z těch jazyků nerozumí (samozřejmě s výjimkou angličtiny, ale i v té používá velice specifické a často nepřeložitelné ,,klučičí" nářečí).

VÝHODA: když má váš kluk problém s úkolem na chemii, sejdete se v knihovně a pomůžete mu ho udělat.

NEVÝHODA: nemůžete mu ale pomáhat příliš, protože se dost těžko vysvětluje, jak můžete v šestnácti umět chemii na úrovni doktorátu.

VÝHODA: když se díváte na tvář svého přítele poté, co vás překvapil balíčkem hraček pro kočky a ptá se: ,,Myslíš, že se něco z toho bude Suzie líbit?"

NEVÝHODA: víte, že žádná Suzie není a že mu to nikdy nemůžete říct.


Budoucnost
Kniha V tajných službách je psána velice vtipně, hlavní hrdinka využívá sarkasmu i ironie a nechybí ani typické dívčí trapné situace, jež patří do každého správného příběhu. V tajných službách je neuvěřitelně čtivá,  akční, dramatická i romantická kniha. Prolíná se v ní několik častých dívčích trápení - vztah s matkou, život bez otce, přátelství a první láska. A především rozhodování o své vlastní budoucnosti, která bude určovat, jakým člověkem se hlavní hrdinka jednou stane. Autorka knihu napsala lehce, pohodově, elegantně  propojila různé části příběhu a oživila velmi sympatickou hrdinku, která bude přítelem každého čtenáře.

Špionky
V tajných službách je prvním dílem ze série o špionkách a mnohdy si při její četbě někteří čtenáři mohou vybavit zábavný animovaný seriál Totally Spies - Špionky či pěkný film o agentech - Program na ochranu princezen.  Jelikož je tato kniha úvodním, prvním dílem ze série, budou se mít čtenáři ještě na co těšit a věřím, že Cammiin život bude dále hodně zkoušen zátěžemi, jež přináší do našich životů osud sám.

V tajných službách doporučiji všem, kdo mají v příbězích rádi kombinaci humoru, přátelství a vzkvétající lásky. A samozřejmě špetku špionství.

Knihu doporučuji zakoupit v nakladatelství Fragment

http://www.fragment.cz/v-tajnych-sluzbach-protrepat-nelibat-2/



8 komentářů:

  1. Zní to zajímavě! Knihu o špionkách jsem, mám dojem, ještě nečetla, ale ten animovaný seriál jsem měla fakt ráda! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud mas chut na divci cetbu a neco ve stylu spionek, tak je pro tebe, jako delana. Kor takhle na leto ;)

      Vymazat
  2. Můžu s jistotou konstatovat, že Tě moje peněženka nenávidí. Po Tvých recenzích je vždy prázdná :D
    Do knihy jsem se pouštět nechtěla, ale asi fakt neodolám. Myslela jsem si, že je to erotický román, takže se mi do toho moc nechtělo, ale teď? :D
    Skvělá recenze jako vždy! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, toto jsem musela dat precist mamce :D. Je to uz takovy kolobeh mezi blogerama a vsem penezenky placou :D. Erotika tam neni vubec zadna. Je to divci roman zasazeny do prostredi agentu a jejich hracicek. Skvela oddechovka.

      Vymazat
  3. Tak tuhle krásku jsem předevčírem taky dostala k recenzi a už teď se na ní těším! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Tahle knížka vypadá hodně dobře :) Musím si ji přečíst už jenom kvůli tomu, že chci vědět jak někoho sprovodit ze světa kouskem špagety :D A celkově to vypadá hodně vtipně jako skvělé čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo :D ale to se tam nedozvis. Mozna v dalsim dile :D. Je to vtipne a romanticke. Fakt prima

      Vymazat