01 července, 2016

Než jsem tě poznala - filmová recenze





Režie: Thea Sharrock 
Předloha: Jojo Moyes (kniha)
Scénář: Jojo Moyes
Kamera: Remi Adefarasin
Hudba: Craig Armstrong
Hrají: Emilia Clarke, Sam Claflin, Brendan Coyle, Matthew Lewis, Charles Dance, Vanessa Kirby, Jenna Coleman, Janet McTeer, Muzz Khan, Amber Elizabeth, Chuku Modu, Stephen Peacocke (další profese)




Včera odpoledne jsem šla do Brněnského kina na romantický film Než jsem tě poznala, který je natočen podle stejnojmenné knihy, jež se stala bestsellerem a je neustále vyprodávána.
V co jsem doufala, a co se mi i splnilo, bylo vysoké očekávání, že se bude film co nejvíce odvíjet dle knihy. Krom pár vtipných momentů, které byly do filmu vloženy navíc, jsem nepostřehla žádnou odchylku od knižní předlohy. Začátek filmu, jež vypráví o tom, jak Louisa ztratí a nalezne práci jde v rychlém sledu a nedočkáme se ani příliš vhledu do Luisiny rodiny, ale i přes to se film v těch pár scénách snaží držet předlohy. Krom úžasného, srdcervoucího příběhu, se dočkáme i nádherné britské scenérie, včetně starobylých hradů a podíváme se i k moři.








Fotky z filmu:


Za scénou


Film a stejně tak kniha vám zlomí srdce. Kino se proměnilo v plačící dav lidí. Ale nebojte se toho. To nesmíte propásnout!

4 komentáře:

  1. Nemůžu se dočkat! U knihy jsem brečela jako želva, a u filmu to budu mít určitě stejně :) díky za report, Adris :)

    OdpovědětVymazat
  2. Film se mi moc líbil,ale já jsem asi byla v kině s lidmi bez emocí, protože plakala jen jedna paní. A to jsem taky byla v brněnském kině. Já jsem si obrečela knihu, teď mi jen zvlhly oči. ;-) Kapesník jsem musela použít po vtipných scénách, kdy mi smíchem tekly slzy. Každopádně, film je to moc krásný, ale kniha je kniha.

    OdpovědětVymazat