25 března, 2016

Knižní výzva 10 knih

Ahoj,

tak jsem se nedávno koukala do svého zápisníčku s přečtenými knihami a představte si, že už jsem dávno pokořila 10 knih!! A tak si zasloužím odznáček od Ells.


A jaké knihy že to jsou?







Sedmilhářky jsou skvělou knihou pro čtenáře, kteří ocení náročnější příběhy se zajímavou zápletkou a vhledy do lidských životů. Kniha se věnuje i tématu domácího násilí a matek samoživitelek. Podle mě je to nejlepší autorčina kniha. Rozhodně 100%.


Aristoteles a Dante jsou takovou hodně opěvovanou knihou, ale mně se líbila tedy jen druhá polovina, kde se konečně začalo něco dít. Určitě má svoje kouzlo i myšlenku (a myšlenky!) a i chápu, proč je tak "slavná". Nicméně znovu bych ji už nečetla. Hodí se pro čtenáře melancholické a trpělívé, kteří se rádi babrají ve smyslu věcí a života. Kniha se pyšní homosexuálním tématem. Honotím 60%






Dívka, již jsi tu zanechal proplétá minulost se současností a je opravdu mistrným dílem autorky. Více mě bavila část se Sophií, která prožívala nepříjemnosti první světové války ve Francii. Kniha se mi líbila asi i véce než bestseller Než jsem tě poznala, protože já mám prostě raději jiné konce, než kniha tato nabídla. Dívku hodnotím 100%.






Bez šance je nový dystopický hit a já měla tu čest číst ji před vydáním. Zpětně si myslím, že má kniha super námět, neotřelý a je velmi čtivá, nicméně mě mrzela její jednoduchost, ocením spíše "těžší" čtivo, které yžeduje více soustředění se. Bez šance má blíže k oddechovce. Hodnotím 80%.







Dám ti slunce mě okouzlila. Moc se mi líbil styl autorky, která do příběhu zakomponovala umělecké metafory. Knihu jsem si velmi užila a oblíbila. Už putuje mezi mými přáteli, které také nadchla. Jediné, co bych vytkla, jsou časté překlepy v knize.
Do této young adultovky se hned pusťte! Hodnotím 100%.






Komická jednohubka Tohle lidi hodně berou je napsána stand-up komikem a podle toho také vypadá. Většina fejetonů bylo vtipných, některé milé a ostatní mě neoslovily. Každopádně každý máme jiný smysl pro humor, a tak se každému z nás bude líbit jiná historka. Doporučuji fandům Deníčku moderního fotra. Hodnotím 70%.






Půlnoční koruna je pokračováním Skleněného trůnu. Série mě pořád nepřesvědčila. Námět super, zpracování průměrné. Ale lepší, než první díl. Nevím, co k tomu dodat. Hodnotím 75%.








Kniha V Tichu patří do české beletrie a můžu říct, že prožívat spolu s hrdinkou její obyčejný život od patnácti až do třiceti a ještě dál bylo poměrně zvláštní. V hrdince jsem se občas i našla a to bylo deprimující, neboť její příběh není zrovna z těch šťastnějších. Ale čeští autoři nám, čtenářům neservírují sluíčkové "a žili spolu šťastně až...". Hodnotím 70%.






Kluk na větvi je Albatrosácká novinka pro děti. Tato kniha mě dostala, strašně se mi líbila a vězte, že já dětské knihy nemusím. Naposledy jsem si koupila Příšerné příběhy. Knihu si určitě nenechte ujít, je vtipná, akční a i smutná a laskavá. Hodnotím 100%.







Odvrácená tvář lásky byla mojí první knihou od autorky slavné série Bez naděje. Kniha je hodně erotická a tajemná, ale mě nějak nedostala. Prostě klasika. Je čtivá a napínavá, fandům autorky se určitě bude líbit maximálně, já jsem ale asi krapet náročnější. Hodnotím 75%.








Tak to byl můj výčet knih:). Zrovna teď čtu Zamilovanou hypnotizérku. Uvidíme, jak si nová Moriartovka povede:).


15 komentářů:

  1. Pěkný výběr :). Já jsem teďka dočetla Bez šance a tím, že jsem od tý knížky skoro nic neočekávala, tak se mi líbila hodně. Přesně jak píšeš, je to spíš oddechovka a to jsem teďka potřebovala. Na druhou stranu ale musím říct, že zrovna dneska v noci jsem z ní měla noční můru, kdy jsem se úplně zpocená probudila a byla jsem stoprocentně přesvědčená, že přítelova ruka není jeho! :D
    Dám ti slunce bych si chtěla koupit. K narozeninám jsem dostala dárkový poukazy do Dobrovskýho, tak je asi využiju zrovna na tuhle knížku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký výběr knih :-) Nečetla jsem sice zatím ani jednu, ale témeř vsechny mám na seznamu.

    OdpovědětVymazat
  3. Koruna z temnoty (Polnočná koruna) sa mi veľmi páčila, mňa táto séria hneď chytila :D Ostatné knihy som nečítala, ale gratulujem k prekonaniu 10 kníh vo výzve :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluju k deseti přečteným knihám! :) Ze všech knih mě nejvíc zaujala kniha V tichu. Tu fakt musím někde ulovit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Koukala jsem na ty Sedmilhářky a vypadá to suprově, takže se na to určitě vrhnu. Jinak gratuluju k první desítce! Já tu svojí taky nedávno pokořila :D
    immell.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Sedmilhářky jsem četla, jinak nic. Teď čtu Jsou světla, která nevidíme a čeká na mě Zamilovaná hypnotizérka.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  7. Spoustu z těchto knih si chci také přečíst! Skvělé zhodnocení. :-)

    OdpovědětVymazat