30 ledna, 2016

Shrnutí leden


Leden se nesl ve znamení zkouškového a tak není překvapením, že se takový normální, knihomolský student za všechny udělané zkoušky patřičně odměnil. Já se snažím krotit, jak můžu, ale stejně vždycky skončím u cca pěti knih/měsíc + eknihy. Nevím, jak to dělám :D. No, a tak jsem je pro vás alespoň pěkně vyfotila a teď na mě můžou leda tak čučet  z knihovny, neboť se učitelé zbláznili a nedávají mi ani den oddechu.
 





Eknihy





Budoucnost je knihou vskutku krásnou, která vypráví o možnosti nesmrtelnosti. Včely jsou dystopickým románem s hlavní hrdinkou včelkou dělnicí, která vezme svůj osud do vlastních rukou a změní tak zaběhnutý systém úlu. Péesko oplývá vtipnými fejetony ze života a chlubí se překrásnými ilustracemi paní Geislerové. OTKA je klasickým young adult příběhem o dospívající dívce, lásce a přátelství. V Půlnoční koruně se vrací vražedkyně Celaena a vyřizuje si účty s nepřáteli. Z lásky k vám nabídne příběh týrané ženy, jež spáchá tu nejhorší věc, aby osvobodila sebe i své děti a Bez šance ukáže svět, kde se interupce stává legální až po třináctém roce věku dítěte.

No a shrnutí toho, co jsem v lednu přečetla



 Zápisníček lze sehnat ZDE.



17 komentářů:

  1. Moc pěkné shrnutí! :)
    OTKU jsem viděla jako film a nad knihou pořád přemýšlím.Budoucnost vypadá vážně dobře,tak jsem zvědavá jak se ti bude líbit.
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh, vidíš, já zapomněla, že je i film!(nebo seriál?). Každopádně díky:)

      Vymazat
  2. Krásné shrnutí :) Taky se snažím krotit, ale stejně se mi to většinou nedaří :D Teď se nejvíc těším na Půlnoční korunu a Unwind :) Moc se mi líbí tvůj knižní deníček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky:). To se nám asi nikdy nepodaří :D Nikdy!!, Obě dvě PK i U se ti budou pěkně číst. Na Unwind bude brzy recenze:). A deníček je od Dominiky Vaňkové, moje písmo je šílené, ale jsem ráda, že se deníček plní..:D

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. :D Já můžu říct jen, že jsem Celaenu odhadla správně a docela mě i zajímá, co bude dál..Trojka vychází už v dubnu:)

      Vymazat
  4. P.S. od Ani je graficky úplně nádherný a vždycky nad tou knížkou slintám v knihkupectví :D Takže jsem zvědavá, co řekneš na obsah abych věděla, jestli do ní jít :D
    OTKU už jsem četla před lety v angličtině jako ebook a pořád nevím, jestli si ji mám pořídit papírově v originálu nebo česky.
    Jinak Bez šance zní hodně zajímavě a asi se po ní poohlédnu :)
    Taky už bych se taky měla dokopat udělat (prosincový!) book haul :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu ji teď nosit s sebou do vlaku, protože nemám moc času na četbu a fejetony jsou na toto lék. Myslím, že stojí za koupi i jako doplněk do bytu, protože je fakt krásná. Do OTKY jsem šla díky blogerovi Radkovi, čekám nějakou tu legraci a puberťáckou klasiku:). Bez šance se ti bude určitě líbit! Je to dost čtivé, ale výjde až v půli února:).

      Vymazat
  5. Otka vyzerá fajn, tú by som si tiež rada prečítala :3 A inak ten denníček je božský!

    OdpovědětVymazat
  6. OTKU jsem četla a musím říct, že ten film se mi líbil víc. Možná je to i tím, že jsem hod viděla předtím než jsem přečetla knihu :)
    Bez šance bych si brzy chtěla pořídit, protože ta anotace zní skvěle a navíc má velice pozitivní recenze. A díky tobě se mi prodlužuje můj wishlist! O Včelách bych bez tebe totiž ani nevěděla :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné knihy. A ještě krásnější deníček! :-) Kde se dá takový sehnat? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou:). Dají se sehnat zde: http://adrisbooks.blogspot.cz/2015/12/zapisnicky-dominiky-vankove.html

      Vymazat
  8. Krásné knihy! Sama jsem měla také zkouškové a bylo to neskutečný teda :D ještě že už je po něm. Na Otku se také chystám a máš moc pěkný notýsek na zápisky, kde jsi ho koupila nebo vlastní výroba? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Hrůůůza! A ještě nás to čeká! Notýsek je od Dominiky Vaňkové, více info: http://adrisbooks.blogspot.cz/2015/12/zapisnicky-dominiky-vankove.html

      Vymazat
  9. Na PS jsem se zrovna dneska koukala v obchodě a moc mě zaujal styl, jakým je kniha napsaná, tak myslím, že už nad ní nebudu dlouho váhat :)

    OdpovědětVymazat