13 ledna, 2016

Prosincové knižní přírůstky

Ahoj! Přináším vám přehled svých knižních přírůstků (a jednu vypůjčenou - ta lhůta se mi moc nelíbí) za prosinec. Snad se vám budou líbit a inspirujete se. Vaše recenze si ráda přečtu:).
 

Patnáctiletá Zoe tráví noci neobvyklým způsobem: v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on může pochopit její neobvyklý příběh. O jejím tajemství nemá nikdo v okolí ani zdání, přesto se rozhodla svěřit ho papíru, v naději, že tak odčiní své chyby.

Kniha se mi velmi líbila, byla neobyčejná, milá, sarkastická a tak trochu zvláštní. Mrkněte na recenzi.

Zlatá rybka jménem Ian bydlí ve svém akváriu na balkoně v 27. patře. Na rozdíl od jiných rybiček, které jsou se svým skleněným obydlím spokojené, touží Ian po dobrodružství. A jen co se naskytne příležitost, přeskočí balkonové zábradlí a letí. Padá dolů na ulici. Cestou míjí okna domu a nahlíží do života jeho obyvatel.  Je tu pohledný postgraduální student, jeho přítelkyně, ale také jeho milenka. Stavební dělník chycený v pasti svého tajemství. Těhotná žena na lůžku, toužící po zmrzlině. Malý kluk Herman, jenž věří, že umí cestovat v čase. Každý z nich má před sebou rozhodnutí, které mu může změnit život. Dokonce i zlatá rybka Ian totiž ví, že kdo stráví celý život v akváriu, umře jako stará ryba, co nezažila jediné dobrodružství. Ve zdech lidského akvária se skrývají příběhy lásky, nového života i smrti. A my všichni musíme čelit ošklivé pravdě o tom, čím jsme se nikdy nestali, a krásné pravdě o tom, čím se můžeme stát.
 Knihu jsem si vybrala ve 30% sevách v Knihách Dobrovský díky vám a vašim úžasných, nadšených recenzí!

                                          
Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů. 
Nechala jsem se zlákat pěknou obálkou a zimní nostalgií. Jsem na povídky moc zvědavá:) 


Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?

Jak bych si ji mohla nekoupit? Populární fantasy bestseller. Ty mám nejradši:).
Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit.
Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky.
Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno.
Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál.


Kdybychom se neviděli byl dárek od kamarádky a jelikož má tak rozporuplné recenze, jsem o to víc zvědavá!

Marie-Laure žije se svým otcem v Paříži nedaleko Muzea přírodní historie. Její otec má na starosti tisíce zámků v budově muzea. V šesti letech Marie-Laure oslepne a otec jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti a byla schopná najít cestu domů. O šest let později Paříž obsadí nacisté a otec s dcerou prchají do opevněného městečka Saint-Malo, kde žije ve vysokém domě u moře Mariin samotářský prastrýc. Odvážejí s sebou nejspíš nejcennější a současně nejnebezpečnější klenot z muzejní sbírky.

Kniha, oceněná Pulitzerovou cenou. Má příjemně krátké kapitoly a je tak náádherná!

Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže... O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději... 

Moriarty a Moyesová jsou dvě neuvěřitelně talentované ženy, které píší hodně zajímavé a čtivé knihy pro ženy. To zas bude jízda!








 


A nakonec malý knižní vtípek. Tu knihu fakt chci :D



Připomínám narozeninovou soutěž:).

15 komentářů:

  1. Krásné fotky a krásné knížky :) Světla si jdu v pátek vyzvednout do zásilkovny :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dárek z pravé lásky jsem si také před dny koupila. Rudou královnu a Jojo Moyes mám také v plánu, hezké kousky :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Rybu...Mračna...Kdybychom...Světla...všechno knihy, které mám na seznamu:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Rudou královnu mám doma :3 a asi se v nejbližší době stavím v knihovně jestli nemají Světla :) Moc hezké knížky :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné přírůstky!! :)
    Kečupová mračna,Kdybychom se neviděli a Jsou světla která nevidíme mám na svém nekonečném wishlistu,tak snad ke mně dostanou brzo :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teším sa keď Jsou svetla která nevidíme vyjde aj u nás.Anotácia sľubuje zaujímavý príbeh.Pekne fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já vám závidím spoustu knih od Yoli. Teď například Královnu Tearlingu 2. Fakt nefér!

      Vymazat
  7. Nádherné knihy, osobne slintám po Jsou světla... nádherná obálka a Pulitzer, čo viac si človek môže priať :) A krásna fotka Rudé královně, tá sa naozaj vydarila.

    OdpovědětVymazat