13 listopadu, 2015

Nový přírůstek


Právě teď, do 18.11. probíhá na alze akce, kde jsou JOTA eknihy s 50% slevou. No, to jsem si nemohla nechat ujít! :). A tady je ta kráska. Vkládám do ní veškeré své naděje (a stovku =).

Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.

Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém – černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.

Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.

Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).


Na databaze.cz má kniha kladné komentáře a navíc jsem četla moc pěknou recenzi u Jany.

6 komentářů:

  1. Dneska jsem se na ten seznam knih od Joty dívala, a říkala jsem si, že si už nic nekoupím, protože včera jsem udělala jinou velkou objednávku. Adris, ale nedá se, asi to budu muset porušit :D Knížka vypadá zajímavě ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Já jsem taková vábitelka:D. Asi si na to založím živnost:D. Mě nalákaly ale hlavně ty pěkné komentáře a ta recenze od Jany. Prvně jsem totiž špatně anotaci pochopila a myslela jsem, že výraz "jsem alergická na celý svět" znamená, že to bude o nějaké "emařce" nebo co a to číst nechci. Janča mi ale napsala, že je ta dívka skutečně nemocná - trpí nemocí imunity, která jí znemožňuje vycházet ven. A takové věci já ráda čtu:). Dále se mi u JOTY líbí Řekni vlkům, že jsem doma a Johny na konci zemře. Našlo by se jich ještě víc, ale (jak říkají moje děti v MŠ), nemám korunky :D.

      Vymazat
  2. Ahoj, tak doufám, že se ti bude líbit a nebudeš na mě nadávat....jsem na tvůj názor moc zvědavá....hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá skvěle. :) Já už se na ní taky nějakou dobu těším, ale ještě jsem si ji nepořídila. :)

    OdpovědětVymazat