29 října, 2015

Zajímavé zahraniční knihy

Ahoj, mám teď spoustu lidí na instagramu, a ráda si prohlížím jejich fotky s knihami. Občas narazím na fakt kouzelné knihy, které mě zaujmou. Rozhodla jsem se je vyhledat na goodreads, protože u nás (asi) ještě nevyšly a nevím, zda někdy vyjdou, a ukázat vám je.Tady jsou.

Příběh vypráví o Alex, studentce posledního ročníku střední školy, která není schopna rozpoznat skutečnost od fantazie. Její jediné spojení s realitou jsou její fotoaparát a mladší sestra. Alex, která bojuje se schizofrenií, se rozhodne zůstat zdravá na tak dlouho, aby se dostala na vysokou školu. Je celkem optimistická, co se jejích šancí týče. A pak potká Milese. Než si to stihne uvědomit, chodí na večírky, zamilovává se a nalézá přátele. Ale Alex je zvyklá být blázen. Není připravená být normální.

Odkaz










Když princezna z Novy použije lektvar lásky, omylem se otráví, a zamiluje se sama do sebe. A tak je uspořádán celonárodní hon za nalezení léku. Soutěžící cestují po světě, aby našli nejvzácnější léčebné složky, hluboko v magických zmrazených lesích, tváří tvář smrti na každém kroku.
Objeví se Samantha, obyčejná dívka s mimořádnými schopnostmi, jejíž rodina byla kdysi respektována u královské rodiny pro své alchymistické dovednosti. Ale teď si  prožívá těžké časy a vyhrát lov by jí velmi pomohlo. Může se však Sam utkat s úžasným, mocným Zainem Asterem, bývalým spolužákem s brilantní myslí, který je jejím největším nepřítelem?

A aby toho nebylo málo, celý hon se vysílá po sociálních sítích.

Nic moc, co?

Odkaz

Pod říší Martialu se odpor trestá smrtí. Ti, kteří nepřislíbí krev a orgány své i svých blízkých vládci, riskují zničení všeho, co je jim drahé.

Toto se děje ve světě, inspirovaném starověkým Římem, kde žije Laia se svými prarodiči a bratrem. Oni nezpochybňují říši. Viděli, co se stane s těmi, kteří ano.

Ale když je Lain bratr zatčen za zradu, Laia je nucena učinit rozhodnutí. Výměnou za pomoc od rebelů, kteří přislíbí záchranu bratra, se stane špehem uvnitř říše, v největší vojenské akademii. Tam se potká s Eliasem, nejlepším vojákem akademie. Elias se chce osvobodit od tyranie, kterou je vycvičen prosazovat. Oba si brzy uvědomí, že jejich osudy jsou vzájemně propojené a že jejich volby změní osud samotné říše.


Odkaz

Wilhelmina je princezna. Když si království Indigo podmaní její zemi, je zajata a přesunuta do jejich království. Po několika letech je Wilhelmina členkou "mořských orlů", informátorů a zlodějů. Díky nim se Wilhelmina pokusí získat zpět svůj trůn. Společně s přítelkyní Melanií se dostanou do paláce Skyvale a studují své nepřátele. Nepřátelů je však čím dál více a Melanie se začne chovat podezřele. Wilhelmina už nevěří nikomu.

Ona je hrozba. Přízrak - vedlejší produkt magie, byl po století zakázán. Nyní otravuje půdu, zvířata a ničí království. Brzy zasáhne i království Indigo. Wilhelmínina magie by mohla být klíčem k zastavení Přízraku. Ale pokud Black Knife odhalí její umění magie, odstraní ji, tak jako všechny předtím.

Odkaz







Omlouvám se za překlad, je možné, že jsem nějaké souvislosti špatně pochopila. Ale zkusila jsem to:). Kdyžtak přidávám odkazy na goodreads, kde si anotace ůžete pročíst v originále:). Tipy na dobré knihy budu sledovat i nadále:).

1 komentář: