18 října, 2015

Nové přírůstky:)



 Nové knihy do mé knihovničky. Na vaše doporučení jsem zakoupila Líbali jsme se.


David Levithan napsal příběh založený na skutečné události – Harry a Craig, dva sedmnáctiletí kluci, se zúčastnili líbacího maratonu, aby překonali Guinnessův rekord a zároveň upozornili na předsudky panující ve společnosti. Dehydratovaní a nevyspalí se snaží překonat rekord a jejich úsilí se stává ohniskem, kolem kterého se točí příběh dalších dospívajících kluků, již hledají svoji vlastní identitu, lásku, řeší rodinné problémy – a hlavně touží objevit své místo v tomto světě.

Levithan umně splétá nitky jejich příběhu do jednoho velkého o dospívání a hledání vlastní identity, zkrátka tom, jaké to dnes je být mladý kluk na kluky.




 
Dále jsem se, díky knižnímu čtvrtku, dozvěděla o této novince, která mě zaujala, prý pro fanoušky Hunger games. No, ty jsem sice nečetla ale tak zkusím aspoň tohle. Aspoň budu vědět, zda by se mi líbilo Hunger games.. =D



Nikdo neopustí osadu, pokud chce přežít.
V imaginárním světě připomínajícím středověk žije v osadě uprostřed tajemných lesů patnáctiletá Emmeline. Puritánská komunita dodržuje přísná pravidla, která mají ochránit její členy před nebezpečím pocházejícím z okolních hvozdů. Emmeline ví, že vydat se mimo osadu je přísně zakázané, avšak stromy v lese jí cosi šeptají a táhnou ji na zapovězenou cestu.
Když zůstane tady, čeká ji manželství, o které nestojí, a život vedle kluka, jehož nemůže mít. Ale venku? Malmaci číhá a zima se blíží...
Smrtná zima je první díl ohromující nové young adult série, která se bude líbit všem fanouškům knih Hunger Games a Labyrint: Útěk i milovníkům spisovatele Patricka Nesse.


Harry Potter si myslí, že je obyčejný kluk. Když byl ještě malý, zemřeli mu rodiče a on zná jen těžký život u strýce, tety a jejich tlustého a rozmazleného synka Dudleyho. Vše se ale změní ve chvíli, kdy mu poštovní sova přinese záhadný dopis – pozvánku ke studiu na Škole čar a kouzel v Bradavicích, a obr Hagrid mu prozradí, že je kouzelník! Harry neváhá ani vteřinu a odjíždí do Bradavic, kde potká své nejlepší kamarády – Rona Weasleyho a Hermionu Grangerovou, naučí se ovládat své kouzelnické schopnosti, stane se členem školního týmu famfrpálu – populárního kouzelnického sportu na košťatech, a především svede bitvu s Voldemortem, Pánem zla.

Ukázky ilustrací najdete ZDE, další ukázky najdete na mém instagramu.





No a jelikož jsem kolem nich chodila už dlouho a navíc mi velmi vyhovují, neodolala jsem a koupila si i magnetické záložky, které v knize vypadají neuvěřitelně krásně a nevypadávají:).


Vše jsem nakoupila u Dobrovského :). Píšu to hlavně kvůli záložkám, kdyby někdo chtěl:).

6 komentářů:

  1. doufám, že se ti kniha Líbali jsme se líbit, mně se moc líbila :)) a záložky jsou úžasné :))

    OdpovědětVymazat
  2. Achhh, Líbali jsme se :3 To je prostě dokonalost a za mě nejlepší knížka za rok 2015... ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké knihy. Smrtnou zimu už taky mám.

    OdpovědětVymazat
  4. Prvni dve knihy bych si taky chtela poridit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné přírůstky :) Smrtnou zimu jsem taky na Velký knižní čtvrtek pořizovala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nad Líbali jsme se už jsem také přemýšlela, ale stále se nemohu rozhodnout. Váhám, zda by to byl můj šálek kávy. ale Smrtná zima už ke mě putuje poštou, jupí :)

    OdpovědětVymazat