23 července, 2015

Královna Tearlingu

Autor: Erika Johansen
Hodnocení: * * * * *
Počet stran: 432
Nakladateství: Yoli


Kvůli nedostatečnosti anotace, jsem pro vás vyfotila boční anotaci přímo v knize:


Královnu Tearlingu jsem si nesmírně oblíbila a s napětím čekám na další díly. Rozhodně lepší volba než Skleněný trůn a nejlepší dílo nakladatelství YOLI.

Odvážná princezna
Příběh vypráví o princezně, která je dědičkou království Tearling. Musí se vydat na cestu plnou bídy a utrpení aby získala to, co jí po právu náleží. První dramatické scény si čtenář užije již v počátku knihy a nebude jediná, kniha je velmi bohatá na akci a emoce. Příběh také doprovází  jemné náznaky magie, které v závěru knihy gradují.


Černá magie
Nebyl by to ovšem tak silný příběh, kdyby neměl své záporné hrdiny. Jedním takovým je Rudá královna, jež vládne černou magií, a nepřeje si nic menšího, než smrt princezny a ovládnutí její země. V tom jí má být nápomocný princeznin strýc. Dokáže se stará pravda, že dobro zvítězí nad zlem, nebo je zlo příliš vychytralé a mocné, že mladá, nezkušená princezna nebude mít šanci?

Young adult fantasy
Příběh je úžasným odkazem na fantasy pro mladé, začínající čtenáře v tomto žánru. Kniha je velmi dobře zpracovaná, neuvěřitelně čtivá a plná napětí a akce. Nemohu jí nic víc než vřele doporučit. Pokud hledáte zajímavý příběh o silné hrdince objevující magii, a jste připraveni vydat se s ní na její cestu za získáním a osvobozením její země, ochranu slabších a poražením zla, díváte se právě na tu správnou knihu.

Právě se natáčí film podle této knihy v hlavní roli s Emmou Watson.
Ukázka

Najlepší ceny najdete přes srovname.cz
https://www.srovname.cz/erika-johansenova-kralovna-tearlingu/srovnani-cen/k.3117988

3 komentáře:

  1. Mňa Kráľovna tiež dosť prekavpila, teším sa na pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
  2. Aaaaa som taká nadšená, že sa ti kniha páčila :3 Mňa neskutočne bavila a len tíško dúfam, že pokračovanie tiež preložia ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha bola fakt pecková. Ten začiatok sa podľa mňa trochu vliekol, ale potom sa to už dalo. Rovnako aj s dvojkou. No som veľmi zvedavá na tretí diel.

    OdpovědětVymazat