21 července, 2015

Knižní tipy srpen/září

A opět tu pro vás mám pár knižních tipů, které mě něčím zaujaly.

JÁ JSEM PROSTĚ MILOVNICÍ TÉTO SÉRIE!
Nechápu, že mnoho lidiček si nechalo tuhle nádhernou sérii ujít. Dokonce už některé díly nelze sehnat! 
Pokud budete mít čas, a chuť, nehleďte na ty otřesné obálky ale začtěte se alespoň do prvního dílu! Doporučuji především lidem, kteří nejsou odmítaví vůči fantasy, válce, lásce a sexu. Jsou tam bojovníci a konflikty, zabíjení. Prožijete spoustu emocí. Mnohokrát jsem se pokoušela napsat na tuto sérii recenzi, ale prostě to nelze. Nelze nijak popsat, jak je suprová. A každý díl je o jiném bojovníkovi! Od této série se neodtrhnete.

Trez, upír z národa Temných, je už mnoho let na útěku. Vzbouřil se proti osudu, který mu v rodném Teritoriu předpověděly hvězdy, a uprchl odtud. Jediný, na koho se může spolehnout, je jeho bratr iAm, jenž mu věrně stojí po boku – oba však vědí, že pronásledovatelům vyslaným královnou Temných nevydrží unikat věčně. Trez by snad nakonec i přijal povinnost předurčenou hvězdami – jenže je tu láska k Seleně, jíž se nemůže a nechce ubránit. A Selenina nemoc ho v jeho zarputilém odhodlání jen povzbuzuje. iAm je připraven přinést bratrovi nejvyšší oběť, ale i jemu vstoupí do cesty láska. K dovršení všeho hrozí upírům válka s novým nepřítelem. Série Bratrstvo černé dýky neztrácí dech!

***
 Protože mě prostě zajímá, jak to vlastně je:)

Concetta Bertoldiová je ve styku se záhrobím už od dětství. Působí jako médium na plný úvazek a pořádá pravidelné seance se členy britské královské rodiny, americkými celebritami, politiky a dalšími osobnostmi. Na setkání s ní je toho času dvouletá čekací listina. Žije s manželem v New Jersey.
Ve své knize s neobyčejnou otevřeností a suchým humorem odhaluje skutečnosti o osudu a štěstí našich drahých zemřelých.
Odpovídá na jakékoli otázky: od praktických až po skandální. Kromě toho se s námi dělí o osobní tajemství a s osvěžující upřímností přiznává, jak jí tento zázračný dar ovlivnil život, manželství, přátelství a profesní dráhu a jak jej rozličnými způsoby využívá k tomu, aby pomohla ostatním.


***
 Když Bree Prescottová dorazí do ospalého městečka Pelion ve státě Maine, doufá, že zde konečně nalezne mír, po kterém tolik touží. Zde se setká s Archerem Halem, mužem, který skrývá temná tajemství. Mužem, kterého ostatní nevidí.
Archerův hlas je příběh o ženě mučené vzpomínkami na jednu strašnou noc, a muži, jehož láska je klíčem k její svobodě. Je to příběh o mlčenlivém muži, který žije s trýznivou ránou, jež je důsledkem dávné děsivé události, a ženě, která mu pomáhá najít jeho hlas. Je to příběh o utrpení, o osudu a především o mocné síle lásky.

 Tady mě zaujala anotace. Doufám, že to bude trošku "hlubší" než jen nějaký oddechový románek.
 ***
Mozkomorové a domácí skřítci, jezerní lidé a draci čínští ohniváči - to je jen pár příkladů kouzelných tvorů a strašidelných monster, jimiž spisovatelka J. K. Rowlingová zabydlela kouzelný svět Harryho Pottera. Tvorové a zvířata, jimiž se hemží knihy a filmy o Harrym, jsou zábavní, velkolepí, děsiví i láskyplní. Jsou stejně různorodí, jako povahy studentů Školy čar a kouzel v Bradavicích. Kniha Bestiář Harryho Pottera nabízí zasvěcený a komplexní vhled do fascinujícího procesu, během něhož se podařilo přivést tento zvěřinec v rámci veleúspěšné série filmů o Harrym Potterovi k životu. Detailní profily všech tvorů obsahují vzácné výtvarné koncepty, zákulisní fotografie a tajné recepty filmařů z archivu společnosti Warner Bros. Knihu doplňuje samostatný plakát s portréty všech tvorů a interaktivní katalog Velkoprodejny Mžourov. Koupě této nádherné sbírky se prostě stává povinností fanoušků Harryho Pottera bez ohledu na věk.


***
No tak to je v ... Já ještě nečetla Elitu. Bohužel ze zaspoilerovaných komentářů na databazeknih.cz už vím, jak to všechno skončí.
Nastal čas korunovat vítězku! Když byla America vybrána do Selekce ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.
 ***

Opět - zajímavá anotace. Cítím román s houbkou.
Marie-Laure žije se svým otcem v Paříži poblíž Přírodovědného muzea, kde otec pracuje jako správce. Když je dívce šest let, oslepne a otec pro ni postaví model okolí, který si Marie-Laure ohmatává a pomocí prstů zapamatuje, takže se může sama s hůlkou pohybovat po ulicích. Paříž však obsadí Němci a otec s dcerou najdou útočiště v Saint-Malo na pobřeží Bretaně, kde žije otcův prastrýc. Zde také mohou ukrýt nejnebezpečnější poklad slavného muzea.
V hornickém městě v Německu vyrůstá sirotek Werner. Je okouzlený starým rádiem, které najde, postupně se naučí vynikající rádia sám stavět. To mu zajistí místo na elitní vojenské akademii pro Hitlerjugend – stane se z něj specialista na odhalování odbojových aktivit. Werner, který si je stále více vědom nelidských důsledků své inteligence, se nakonec při pátrání po odbojářích dostává i do Saint-Malo.
Blíží se chvíle osudového setkání...

*** 
Oh, další Liane, nesmíme si nechat (my, milovnice Na co Alice zapomněla a Manželovo tajemství) ujít!

Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi.
Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery.
Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.
Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.
Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.


***
  Trochu sci-fi nikdy neuškodí:)

Evropa v budoucnosti roku 2400. Od doby, co byla technickými prostředky poražena smrt, je celý kontinent přelidněný a změnil se v gigantickou megapolis tvořenou obytnými věžemi vypínajícími se vysoko do nebe. V těchto věžích panuje brutální řád: Rozmnožování je přísně reglementováno, za dítě se platí ztrátou vlastního života. Ale kdo ještě potřebuje děti, když může být věčně mladý a zdravý?
Jan Nachtigall je příslušník zvláštní jednotky ministerstva bezpečnosti, která přísně bdí nad dodržováním zákonů o rozmnožování. Jejím úkolem je pátrat po ilegálních dětech a odhalovat nenahlášená těhotenství. Jednoho dne má Jan odstranit teroristu a jeho těhotnou přítelkyni. Naskytne se mu tak velká šance, aby prokázal svou věrnost a postoupil na kariérním žebříčku. Když ale se svou jednotkou vpadne do konspiračního bytu, proběhne všechno jinak, než původně zamýšlel. Terorista unikne – a zanedlouho je na útěku i Jan po boku mladé ženy. Je to počátek boje, ve kterém jde o budoucnost lidstva.

***

Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.
Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba přitom učiní zajímavé objevy. Finch zjišťuje, že jen s Violet může být sám sebou, podivínským, přemýšlivým, ale zároveň zábavným a originálním, a že není až takový blázen, za jakého ho ostatní považují. Violet zase zapomene počítat dny do konce školy a konečně začíná znovu žít.


***
Celaene je od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ovšem během výcviku se pokusí o útěk a je odsouzena k trestu smrti. Nemilosrdný král vládnoucí železnou rukou jí nabídne poslední šanci – stane se královským šampionem a nastoupí do hry o přežití. Jestliže porazí dalších 23 šampionů, získá svobodu.
Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen se soupeři, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.
 ***
 Jedna z nejúspěšnějších městských fantasy uplynulého desetiletí vás zavede do Londýna, ve kterém u policie slouží čarodějové a po ulicích se prohánějí zlovolní duchové či božstva na válečné stezce.
Jmenuji se Peter Grant. Ještě nedávno jsem byl obyčejný četnický zelenáč v řadách londýnské Metropolitní policie. Jedné noci jsem se ale při vyšetřování jisté vraždy pokusil získat svědeckou výpověď od muže, který byl sice mrtvý, ale jinak znepokojivě výřečný, což mi zajistilo pozornost vrchního inspektora Nightingalea, posledního čaroděje Anglie. A právě tehdy začal můj příběh. Nyní jsem policejní detektiv a čarodějův učeň, první učedník za padesát let, a můj svět už není zdaleka tak jednoduchý, jak býval.


***
Celkem mě pobavil konec anotace - ženy se obejdou bez mužů...Proč by něco takového chtěli?:D

Penny Harriganová je obyčejná holka z amerického zapadákova, která sice může říct, že má flek v advokátní firmě na Manhattanu, nicméně hlavní náplní její práce je nosit kafe a rovnat židle. Nikdy by si ani ve snu nepředstavovala, že jednou večer bude sedět v superluxusní restauraci s multimiliardářem Linusem Maxwellem. Ale nejen to. Vzápětí se s ním ocitá v Paříži, kde ji zasvětí do tajných zákoutí ženské smyslnosti, předvede jí – za pomoci různých intimních pomůcek – sedmé nebe rozkoše… Penny však záhy pochopí, že se stala testovacím objektem finální fáze nových erotických pomůcek, které mají změnit „ženské chápání světa“. A že před ní to v různé míře absolvovaly stovky a tisíce jiných. Intimní pomůcky pro něžné pohlaví jsou tak dokonalé, že se ženy už brzy obejdou bez mužů… A tohle se Penny pokusí zastavit.









10 komentářů:

  1. Já zatím nečetla ještě ani Selekci a to ji mám doma už víc než rok :D A děkuji za upozornění - já už na databázi knih radši komentáře vůbec nečtu, ale občas to nevím proč udělám a pak vždycky lituju. Takových spoilerů!
    Btw ta poslední kniha? :D Nevím jestli bych se v metru nestyděla číst knihu s takovou obálkou.
    Super článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ráda, že je na tom někdo tak "špatně" jako já:). S těma spoilerama se mi to stalo poprvé. Je fakt, že tam vyloženě nenapsali, jak to dopadne ale z těch náznaků jsem to pochopila.
      No..to vyřeší DIY obal na knihu:D

      Vymazat
  2. Veľa zaujímavých kníh, zaujala ma tá prvá, sériu nepoznám, ale vyzerá to naozaj dobre :-). Bestiář by som strašne chcela mať, ale asi naň nebudem mať peniaze :-( Čo sa týka knihy První, v tejto sérii som zatiaľ na prvom diele - Selekcii - takže mám čo doháňať :D
    A Budúcnosť vrelo odporúčam, čítala som a je to výborná kniha :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bratrstvo černé dýky je úžasné:). Určitě doporučuju! Má sice odporné obálky a kýčovité názvy ale příběhy jsou božské♥.
      Já asi také ne-alespon ně teď. Tak třeba na Vánoce:)
      Ok, budu na Budoucnost čekat:D

      Vymazat
  3. Tak serii milenec mam doma, ale jeste jsem necetla. Myslim, ze mi snad i chybi treti dil a ty novejsi nemam. Nebe vypada skvele :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třetí a druhý díl už nelze koupit myslím. Už se po nich sháněli u nás v knihkupectví:/. Leda do čtečky:).

      Vymazat
  4. Jsou světla, která nevidíme vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Od té Wardové jsem četla první díl a moc mě teda nenadchnul, ale kamarádka říká, že mám zkusit další, takže to asi ještě zkusím.
    Jsou světla, která nevidíme mě dost láká, mohlo by to být drsné, ale zároveň milé čtení. A i ten zbytek vypadá zajímavě, takže v srpnu vyjde dost knížek, co mě láká. Nevím, jestli je to dobrá zpráva, nebo není. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? No, mě to chytlo už od prvního dílu a nemohla jsem se dalšího dočkat. První tři jsou nejlepší. Druhý díl je úžasný ale i takový smutný. Třetí už je celkem násilný ale i hrdinský.
      Tak holt musíš hodně našetřit no, nedá se nic dělat:D

      Vymazat