03 července, 2019

Rodina odvedle


Klid malebné rodinné čtvrti nedaleko pláže naruší tajemný přistěhovalec z velkoměsta, který přišel konečně vyrovnat účty z minulosti. Naruší tak životy místních usměvavých maminek, jež samy skrývají svá tajemství.
Brzy vše vyjde na světlo...
Román ve stylu Zoufalých manželek právě začíná.



Milující manžel, krásný dům v dobré čtvrti, skvělá babička, která se ve svých vnoučátkách vidí. Essie má prostě perfektní život. Co vše se ale odehrává za na první pohled bezchybnou fasádou…? Jednoho dne se do sousedství přistěhuje Isabelle a okamžitě vzbudí zvědavost celého okolí. Proč je svobodná? Proč si dům jen pronajala, proč si ho nekoupila jako všichni ostatní? Kde vlastně pracuje? Essie a Isabelle se velice sblíží a začíná být jasné, že Isabellino přistěhování nebylo jen pouhou náhodou. Na světlo se postupně dere šokující tajemství.


Román Rodina odvedle sleduje dějové linie pěti žen, z nichž se každá potýká s některým druhem manželských a rodinných problémů, mezi které se řadí nevěra, poporodní deprese, trauma a další.
Tiché břehy australského rodinného příměstí naruší single dáma ze Sydney, známá jako Isabelle. Všichni chtějí vědět, co je zač, kde má muže (nebo je lesbička?) a proč si pronajala dům mezi samými rodinami. Utíká snad před něčím? Je nebezpečná? Nebo je to lovec, který si brousí drápky na některého manžela? Isabelle je skoupá na slovo a dostat se k ní je těžké. Nicméně Essie se to celkem daří... Až moc se jí to daří. A přátelství se mění v cosi jiného...

Rodina odvedle kromě tajemné zápletky sleduje i aktuální téma extrémně vytížených maminek, které již neví kudy kam, a nakonec se mohou dostat až na pokraj šílenství.
Na přetřes přijde také již (skoro tradičně) téma nevěry, která je tu však okořeněna ještě o jeden detail. Jaksi pozdvihuje hřích této postavy na ještě vyšší level.
Klíčovým tématem tohoto příběhu se stává, řekněme, poporodní trauma. Co vše se může stát s lidskou psychikou, když se ženě stane ta nejhorší možná věc na světě?


Rodina odvedle se mi hrozně líbila. Četla se úplně sama, není to žádná tlustá bichle, a díky střídání několika postav děj ubíhal úplně sám. Dozvěděla jsem se i nějakou tu odbornou novinku z oboru psychologie, což nikdy neškodí! Asi bych knihu neřadila mezi thrillery, spíš román okořeněný tajnostmi. Rozhodně pro fanoušky Sedmilhářek, Manželova tajemství a Mlčenlivých žen!




1 komentář:

  1. Žádnou z knížek ze závěru článku jsem nečetla, ani tuhle, o níž celý příspěvek je. Ne, že by to nemělo potenciál zaujmout mě to, ale vždycky mám něco jiného a těch knížek je prostě moc. :D

    OdpovědětVymazat