24 září, 2017

Wishlist: Říjen 2017





Inara Ericsonová najde v domě své zemřelé tety neobyčejný kus hedvábí, pokrytý složitou výšivkou. Ve snaze rozluštit význam skrytého poselství kontaktuje profesora Daniela China. Společně pak rozkrývají příběh čínské dívky Mei Lien, která do výšivek vepsala svůj pohnutý příběh. Vyprávění o době, kdy Seattlem otřásaly vlny nenávisti vůči přistěhovalcům a kdy bylo nutné činit rozhodnutí, která už nešlo vzít zpět. Pátrání však odhalí mnohem víc…
3. 10. 2017
Od malička jsou na sebe napojené. Jsou jako sestry. Nemesis by pro Sidonii, dceru galaktického senátora, udělala cokoliv. Je nemilosrdná, neporazitelná, oddaná a je diabolik. Stroj bez emocí a schopnosti citu. Bytost, jejíž existence má jediný smysl: zabíjet či zemřít pro tu, jejíž život má ochraňovat. Když je Sidoniin otec odsouzen a Sidoniie povolána na galaktický dvůr, je jisté, že jí hrozí smrt. Pro Nemesis tak existuje jediná možnost. Odjet na dvůr místo Sidonie.
3. 10. 2017
Nádherné nové vydání kouzelnické klasiky z pera Mloka Scamandera samozřejmě představuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, navíc s překrásnými ilustracemi Olivie Lomenech Gillové. Léta dobrodružných putování slavného magizoologa vyústila v díle nezměrného významu. Odborníci jej obdivují, kouzelníci a čarodějky zhusta využívají a od počátku tohoto století do něj zvědavě nahlížejí i mudlové.
Z Aliny Starkové se stala světlonoška. Jenže cena, kterou za to platí, je vysoká. Temnyj je víc než kdy předtím odhodlaný využít jejích schopností k získání trůnu. Alina se snaží jeho nástrahám vzdorovat, přesto se do nich zaplétá a vzdaluje se od lásky, v níž až doteď hledala své útočiště. Alina cítí, že jestli chce Ravku zachránit, bude si muset vybrat. Ponechá si svoji výjimečnou moc a zachrání zemi, nebo se jí vzdá, a zvolí lásku?
3. 10. 2017


Je odsouzena opakovat stejnou chybu znovu a znovu? Rodiče Marguerity Cainové jsou geniální vynálezci, jejichž poslední vynález – Ohnivák – umožňuje pohybovat se mezi alternativními realitami. Někdo zabil jejího otce a Marguerita je rozhodnutá vypátrat vraha za každou cenu. Světy, které se před ní otevřely, ji ale nutí pochybovat o všem: o vlastní vině i vlastních citech. A v každé verzi sebe sama se zaplétá do milostné aféry, které nedokáže odolat, přestože je nebezpečná.
5. 10. 2017
Jess a jeho rodina se živí pašováním knih. Ve Velké knihovně v Alexandrii je totiž uloženo veškeré vědění světa a vlastnit knihy je přísně zakázáno. Proto se najdou mnozí, kteří jsou za ně ochotni nemálo zaplatit. Jess dostane možnost ve Velké knihovně studovat a získat tak zákulisní informace důležité pro jejich rodinný obchod. Brzy ale zjišťuje, že Knihovna je mnohem temnější a zlověstnější místo, než si vůbec dokázal představit.
24. 10. 2017






„Může to být ještě horší?“ S Charlotte se rozešel přítel, a teď měla být na cestě do Londýna za svojí rodinou, ale protože byl její let zrušený, trčí sama v New Yorku. Čeká ji ten nejhorší Štědrý den! Pak potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout přítelkyni, ale ta se s ním přede všemi rozejde. Ve snaze opustit to prokleté místo se Anthony stane Charlottiným průvodcem po městě. A oba, krok za krokem, začínají propadat novým citům.

Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.
5. 10. 2017






Kam odejdou duše zemřelých? Kam se poděje podstata člověka, kterého jsme milovali? Mohou se mrtví vracet a komunikovat s námi? Na tyto odvěké otázky přinesly odpověď milionům zoufalých pozůstalých sestry Foxovy v Americe druhé poloviny 19. století. Lidem přestávají stačit staré náboženské odpovědi na otázky, které po staletí trápí lidskou zvědavost. Moderní doba přináší úžasné vynálezy, proč by si tedy duchové z říše mrtvých nemohli najít cestu, jak se spojit s námi živými a odhalit tak tajemství posmrtného života? Poptávka po komunikaci s mrtvými je obrovská, lidé všech společenských vrstev jsou ochotni platit jakékoliv peníze, jen aby nalezli útěchu. U mladých, okouzlujících a nevinně vypadajících dívek, vyhledávaných médií, se dveře netrhnou. Jenomže cena za slávu, peníze a zbožnou úctu je vysoká… Skutečný příběh, který vás zavede na spiritistické seance, do světa na pomezí života a smrti.
11. 10. 2017

1 komentář: