11 července, 2017

Navždy s láskou Lara Jean


Kniha Všem klukům, které jsem milovala slavila mezi čtenáři takový úspěch, že si vyžádala ne jedno, ale dvě pokračování! Ač autorka neplánovala napsat třetí díl, na přání svých fanoušků se rozhodla ještě naposledy vrátit k této něžné love story, a povědět čtenářům, co bylo dál.



Lara Jean zažívá ten nejlepší maturitní ročník, který si dívka
může přát. Je bláznivě zamilovaná do svého přítele Petera, její táta se znovu žení a Margot se vrátila na léto domů z vysoké. Ale i když je tak šťastná, něco se bude muset změnit… Zatímco Lara připravuje otcovu svatbu, nemůže již přehlížet velká rozhodnutí, která bude muset udělat. Kam půjde na vysokou a co to bude znamenat pro její vztah s Peterem? Už viděla, jak se kvůli tomu trápila její sestra, a nechce zažít totéž. Nyní by měla jít na vysokou i Lara a opustit nejen svou rodinu, ale možná i přítele, kterého miluje. Když jí ale srdce a rozum radí něco jiného, pro co by se měla rozhodnout?

Lara Jean je napůl korejka, napůl americká dívka, žijící v rodinném domě ve státě Virginia se svými dvěma sestrami a ovdovělým otcem. V předchozích dílech se nesměle a vtipně zamilovávala do školního playboye Petera, se kterým se zná již od malinka. Když se po prvních trapných okamžicích nakonec dali dohromady, jejich lásku ohrozil bývalý přítel Lařiny sestry Margot Josh, a poté i znovunalezený kamarád John. Lara s Peterem však všechny nástrahy a úskalí mladého, ještě nevinného vztahu přečkali a nyní se rozhoduje o jejich budoucnosti. První krok k dospělosti je maturita. A s ní jde ruku v ruce i nástup na vysokou školu. Lara s Peterem si samozřejmě podali přihlášku na stejnou, místní školu, o které Lara sní již pár let. Peter má místo jisté díky lakrosovému stipendiu. Lara je výborná studentka s velmi přesvědčivou přijímací esejí, nikdo nepochybuje, že se na místní univerzitu dostane. Avšak zrovna nynější ročník je opravdu silný, a zájemci o místa daleko přesáhli limity. Lara Jean se i přes výborné výsledky a doporučení na univerzitu nedostane. A tak stojí s Peterem před těžkou volbou: rozejít se, nebo mít vztah na dálku?

Zoufale jí chci všechno říct, podělit se o svoje břímě se starší sestrou, aby mi poradila, co mám dělat. Všechno by pak bylo mnohem jednodušší. Jenže vím, co by mi řekla, jak by se zachovala. Protože Margot už to udělala.
Nebuď ta holka, co jde na vysokou a stýská se jí po klukovi.
Tak to říkala moje mamka. A tak to říkala i Margot.

Knize jako vždy nechybí spousta vaření, pečení a asijské kultury. Topí se v roztomilosti, jako hebké modré ponožky s kočičkami. Příběh se nevěnuje pouze vztahu Lary Jean a Petera, ale i otci Lary, který se díky nejmladší dceři - dohazovačce Kitty rozhodl ukončit svůj smutek a sbližuje se se svou sousedkou, Trinou. Také se podíváme na budoucnost kamarádky Chris, divošku s nezávaznou duší. A vzpomínáte si i na babičku Johna, Stormy? I o jejím osudu si můžete přečíst právě v této knize. Samozřejmě se nezapomíná ani na nejstarší sestru Margot, jež studuje ve Skotsku, kde i ona prožívá svou malou love story.

Navždy s láskou je kniha psaná od srdce jen a jen pro fanoušky příběhu Lary Jean a já mohu říct, že bych o Laře mohla číst dalších XY příběhů, až do jejího důchodu. A klidně i o jejích vnoučatech.
Pokud jste fandové romantické lásky, určitě vyzkoušejte trilogii Jenny Han Všem klukům, které jsem milovala. Mě dostala♥.


Děkuji CooBoo za recenzní eknihu.
www.cooboo.cz


6 komentářů:

  1. Skvělá recenze :) Na tuto sérii se teprve chystám a doufám, že z ní budu také takto nadšená :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super recenze! Také se na tuto sérii teprve chystám a jsem ráda, že knihy budu moci číst pěkně za sebou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tato série se mi nějak vyhla a myslím i vyhne. Nicméně moc pěkná recenze a alespoň už vím, o čem kniha je :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze :). Už se chystám na první díl, tak snad z toho budu podobně nadšená :).

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkná recenze!:) Už se nemůžu dočkat až bude kniha k dostání v knihkupectví a eshopech! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Pořád se na sérii chystám, ale času je málo! :p

    OdpovědětVymazat