06 ledna, 2017

Novinky Leden / Únor


Když Aladin objeví kouzelnou lampu, džinka Zahra se zjeví ve světě, který neviděla stovky let – světě, kde jsou zapovězena kouzla a samotná existence Zahry je nebezpečná. Aby přežila, musí se s pomocí prastaré magie skrývat, dokud její nový pán nevysloví svá tři přání. Jakmile se však naskytne příležitost vysvobodit se, Zahra se musí rozhodnout: je její svoboda důležitější než její láska? 
MARMER MEDIA, 9. 1. 2017


„Jsi jen tak neviditelný, jak se sám cítíš…“ Laskavé a vtipné vyprávění osmiletého imaginárního chlapce Jonatána, který neví, že ve skutečnosti neexistuje. Pro milou holčičku Florentýnu a spoustu dalších dětí ale opravdový je. Jonatán má pocit, že ho nikdo kromě sestry Florentýny a rodičů nemá rád. Ve škole ho učitelé přehlížejí, na tělocviku si ho nikdo do týmu nikdy nevybere a sedat si musí jen tam, kde je zrovna volno. Připadá si přehlížený, neviditelný. Když se dozví, že je na tom pocitu víc pravdy, než si chtěl připustit, život se mu otočí vzhůru nohama. Jonatán se rozhodne vzít osud do vlastních rukou a vydá se najít své skutečné já. Na svojí dlouhé cestě pozná spoustu opravdových kamarádů, kteří ale také nejsou vždycky úplně skuteční, a ačkoliv mu plány nevyjdou, neznamená to, že nezjistí, kým doopravdy je. Kniha je určena starším dětem od 9 let, ale i všech dospělákům, kteří potřebují pohladit po duši.

Všichni psi jednou přijdou do nebe… Ale nejprve musí splnit své poslání. Autor románu Psí poslání, který si zamilovali čtenáři po celém světě, Bruce W. Cameron je přesvědčený, že jeden pes se může narodit několikrát za sebou, aby se mohl zdokonalovat v rozličných dovednostech a aby mohl čím dál tím lépe chápat člověka. I hlavní hrdina knihy se na svět vrací znovu a znovu. Jeho první pokus dopadá tragicky. Potom hledá smysl života jako neposedný retrívr malého chlapce Ethana. Ani tenhle pokus nemá dlouhé trvání. Když se narodí znovu, nosí v srdci jediné přání – znovu spatřit Ethana, kterého nadevše miluje… 
IKAR, 9. 1. 2017


Ve světě, kde vládne násilí a právo silnějšího, v galaxii, v které mnozí trpí, má každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách.
Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?

COOBOO, 17. 1. 2017


Číst tuto knihu je jako probírat se rodinným albem a nahlížet do života jiných lidí. Kate a Becca jsou sestřenice a taky nejlepší kamarádky, i když jsou každá úplně jiná. Jako pod drobnohledem sledujeme jejich každodenní život, všechny jeho milníky od dětských oslav, přes osmnácté narozeniny až po dvojitou svatbu. Pak by všichni mohli žít šťastně až do smrti, jak se říkává, jenže příběh teprve začíná! Román Juliet Ashton je tím pravým pro všechny, kdo věří v osud a lásku. Ta však může mít různé podoby: od té velké a spalující až po tichou a vytrvalou, která často přijde až tehdy, kdy ji už vůbec nečekáme. Ale co se stane, když člověk, jehož milujete, nemůže být váš? Život nikdy není takový, jak si člověk plánuje. Přináší ztráty v podobě zklamání a podrazů i od těch nejbližších, ale i nečekané nálezy ve chvílích dokonalého štěstí. O tom všem vypráví kniha plná překvapivých zápletek, dokonalých postřehů, skvěle vykreslených charakterů, ale i britského humoru.

BARONET, 25. 1. 2017


Ravka, kdysi mocná a hrdá země, se otřásá v základech. Pás neprostupné temnoty obývaný krvežíznivými nestvůrami, ji rozdělil na dvě části. Její budoucnost leží v rukou nic netušící dívky…


Alina nikdy v ničem nevynikala. O to víc je překvapena silou, která se projeví v okamžiku, kdy je se svým regimentem napadena a jejímu nejlepšímu příteli hrozí smrt. Jejích výjimečných schopností si všimnou na nejvyšších místech a dívka je dopravena na královský dvůr, kde se má naučit ovládat své dosud nezkrocené schopnosti. Má se stát grišou – členkou privilegované vrstvy mágů a kouzelníků. 
Jenže nic v tomto světě plném přetvářky není tak, jak se jí snaží namluvit. Alina proniká do tajemného společenství grišů a poznává blíž i jejich nejvyššího mága, okouzlujícího Temnyje. Postupně přichází na to, že vše, co se kolem ní děje, má jediný cíl. Zneužít její jedinečnou moc proti celé zemi i proti ní samotné. Pokud se nechce stát loutkou v rukou zla, musí uprchnout. Jediná možná cesta však vede tam, kam se jiní neodvažují. K pásu neprostupné temnoty…


FRAGMENT, Vychází 30. 01. 2017


Cie se podařilo zvládnout náročné zkoušky a prožívá své první dny na univerzitě v Tosu. Vzpomínky na brutální testování, při kterém umírali lidé, ji však děsí ze spaní. Ostatní studenti, kterým vymazali paměť, žijí v blahé nevědomosti. Cia však ví své. Ve snaze odhalit odpornou pravdu o vražedných praktikách nejvyšších vládních úředníků vystavuje sebe i své blízké velkému nebezpečí. Zrádci, kteří usilují o moc a nehodlají se jen tak vzdát, už totiž tuší, že Cia ví víc, než by měla…

FRAGMENT, Vychází 06. 02. 2017 


Když se s ní život nemazlí, Ella Mae hledá útěchu v pečení koláčů. Takže v momentě, kdy přistihne svého manžela při nevěře, vrátí se domů za svou matkou a tetami do malebného městečka Havenwoodu, kde může zahánět smutek v kuchyni. Její koláče ale nejsou jen skvělou terapií a dobrotou ke kávě – mají také kouzelné účinky na všechny, kdo je ochutnají…
Její schopnost přivede Ellu Mae k myšlence otevřít si obchůdek, ve kterém by své koláče mohla nabízet. Všechno ale komplikuje Loralyn, se kterou se Ella Mae už od dětství nesnáší, a aby toho nebylo málo, objevuje se také Hugh Dylan, její dětská láska. A když je Loralynin snoubenec nalezen mrtvý, zavražděný válečkem na těsto, který patří Elle Mae, bude muset hodně kouzlit, aby očistila své jméno od podezření.

MOTTO, 6. 2. 2017 



Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.

COOBOO, 13. 2. 2017



Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. 
Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce.
Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.

COOBOO, 13. 2. 2017



Na začátku všeho byly nevinné zprávy Tumblru… Poté co se Simon zapomněl odhlásit ze školního počítače, najde jeho korespondenci spolužák Martin a začne ho vydírat. Simon je totiž gay a před svými spolužáky to stále tají. Poslední dny trávil korespondencí se zajímavým klukem ze školy s přezdívkou Blue a natolik se sblížili, že by zvlášť jeho nerad vystavil nějaké trapné situaci a pomluvám. Spolužáci dovedou být pěkní sígři! On by to ustál, ale co Blue? Zná ho zatím jen po síti, ale kdo je Blue doopravdy? Žádného kluka ze školy, co by byl gay, nezná… S nerdem Martinem ale není radno si zahrávat, a tak se snaží vyhovět jeho požadavku: dostat se co nejblíž Simonově nejlepší kamarádce Abby. Simon Martina vtáhne do jejich party, ale Abby z toho není nijak nadšená a Simonovo tajemství je v ohrožení… Autorka za knihu obdržela William C. Morris Award a byla nominována na americkou Národní cenu za literaturu. Kniha byla několika periodiky jmenována za jednu z nejlepších knih v žánru young adult uplynulého roku.

YOLI, Únor

5 komentářů:

  1. Ja se tesim na cary zivota, novelku ke Sklenenemu trunu na Univerzitu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Super výběr. Já se hodně těším na Čáry života a Krvavé ostří. Zakázané přání mám doma, po Vánocích jsem to kupovala v knihkupectví, takže asi vyšlo o něco dřív. Vypadá to úžasně a už se těším, až se do toho pustím. Taky docela uvažuju o Griše, stoprocentně si koupím Six of Crows od stejné autorky, až vyjde, ale u této série si zatím ještě nejsem úplně jistá. A taky jsem zvědavá na Simona... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Leden a únor jsou nabité úžasnými knihami! Už se na ně moc těším :-) Těším se na tvé recenze

    OdpovědětVymazat
  4. Simona som práve pred pár dňami dočítala a bolo to skvelé, rozkošné a pohodové čítanie :)

    OdpovědětVymazat
  5. Leden je opravdu plný knih, které bych si ráda přečetla. Jsem hodně zvědavá na Zakázané přání a Sirénu.

    OdpovědětVymazat