26 října, 2016

Wishlist Listopad

21.11.
Sam Kinnison je geek a vůbec mu to nepřekáží. Má svoje hororové filmy, svoje potrhlé kámoše a taky World of Warcraft. Pokud se u jeho dveří neobjeví samotná princezna Leia, nepovažuje za nutné existenci ženského pohlaví jakkoliv řešit.
Pak ale potká Camillu. Je krásná, přátelská a do jeho světa vůbec nezapadá. Sam je přesvědčený, že nejlepší bude ji ignorovat. Jenže Camilla se rozhodne, že Sam se stane součástí jejího života, ať on chce, nebo nechce.
Samova filozofie, že všechno, co potřebuje znát k životu, se může naučit z filmů, náhle míří do slepé uličky. Nebo snad jen celou dobu sledoval špatný žánr?


7.11.
Píše se rok 2575 a dvě znepřátelené korporace jsou ve válce kvůli planetě, která je stěží něčím víc než obřím kusem kamene pokrytým ledem. Obyvatele o útoku nikdo nevaroval, nikomu na nich nezáleží. Kady je nucená spojit se s bývalým přítelem Ezrou a pod nepřátelskou palbou se snaží dostat k evakuační lodi, která oba dostane do bezpečí. Jenže po celé planetě se šíří zmutovaná epidemie. Úniková flotila se snadno může stát pastí a jejich hrobem.

 14.11.1
Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.

 14.11.
Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit…
Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.

již vyšlo
Obchodník Ebenezer Skruž je lakotný. Vlastně miluje jen jedno - peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích, svátcích klidu a míru, nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se ale má všechno změnit...

O Štědrém dnu má Skruž podivnou vidinu, ve které ho navštíví jeho zemřelý společník Jakub Marley. Tajemným hlasem mu prozradí, že se mu zjeví tři duchové, kteří starému skrblíkovi pomůžou stát se lepším člověkem, pokud on bude chtít. Ke Skružovi skutečně postupně přijdou záhadní návštěvníci - duch minulých Vánoc, duch letošních Vánoc a duch příštích Vánoc.

Připomenou mu jeho dětství, zavedou ho do chudé rodiny jeho písaře a ukážou mu, jaké štěstí prožívá o svátcích jeho nemajetný synovec se svými dětmi. Poslední duch odhalí obchodníkovi děsivou budoucnost...

Zlému lakomci spadnou klapky z očí a rozhodne se pro zásadní životní změnu...


14.11.
A co když nepatříš mezi vyvolený? Mezi ty, co maj za úkol zlikvidovat zombíky nebo bojovat s duchomorama (nebo co má to modrý světlo a všechny ty mrtvoly zase sakra znamenat)? Co si počít, když jsi jako Mikey? Kluk, kterej chce prostě jenom odmaturovat, užít si maturitní ples a možná už konečně sebrat odvahu a pozvat Hennu na rande dřív, než se něco semele a někdo už zase vyhodí školu do vzduchu. Protože někdy má člověk větší trable než to, že se tenhle měsíc už podruhý schyluje k zániku světa, a někdy prostě musí umět najít i v obyčejným životě něco neobyčejnýho. I když třeba tvýho nejlepšího kámoše uctívaj pumy jako modlu. Patrick Ness přichází s odvážným a netradičním románem, který nám svérázným způsobem ukazuje, že existují různé druhy výjimečnosti. 

9.11.
Druhý díl nové young adult série. Rada padla. Přišlo tání… Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí. Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje?  


21.11.
Třetí ze série knih o světě filmů o Harrym Potterovi, která je jakousi encyklopedií postav Potterovského světa. V knihách a filmech o Harrym Potterovi se vyskytuje množství zajímavých postav - nejen Harry, Ron a Hermiona, Brumbál, Hagrid nebo stoupenci Lorda Voldemorta smrtijedi, ale i řada jiných. Některé jsou milé, jiné nahánějí strach. Kniha Harry Potter: Panoptikum postav podrobně popisuje, jak se hrdinové nejoblíbenější kouzelnické série dostali na filmové plátno. Její součástí jsou plakáty všech členů Fénixova řádu a nejznámějších smrtijedů a brožurka se vzory smrtijedských masek. Je to poslední kniha této sběratelské edice (knihy Bestiář Harryho Pottera a Harry Potter Magická místa z filmů, a proto nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera.


Již vyšlo
Bradavice, Příčná ulice a ještě dál Fanoušci Harryho Pottera pozor! Přichází další úchvatná publikace, která odkrývá tajemství filmových archivů. Všichni jsme při sledování filmů propadli kouzlu míst, jakými jsou bradavický hrad, věznice Azkaban či Ministerstvo kouzel. Zapsala se nám do paměti stejně jako oblíbené postavy z knižní série o Harrym Potterovi. V této jedinečné knize máte šanci vidět dosud nezveřejněné skici, fotografie z natáčení a poznat mnohá další tajemství o navrhování a výrobě všech kouzelných míst pro filmové zpracování série o nejpopulárnějším čaroději. Kniha Harry Potter: Magické místa z filmů je další publikací, která nesmí chybět ve sbírce žádného pravého fanouška Harryho Pottera! 

Již vyšlo
Vedle své románové tvorby se Charles Dickens věnoval i vydávání časopisů. Ve speciálním vánočním čísle týdeníku All the Year Round vyšel v roce 1859 i soubor povídek Strašidelný dům. Oproti předchozím sbírkám posílil autor povídky o nadpřirozenou tematiku, neodmyslitelně patřící ke sváteční atmosféře Vánoc. Knihu s nadšením ilustroval Adolf Born. Tato kniha se tak bohužel řadí k jednomu z posledních tvůrčích počinů tohoto významného ilustrátora.

Již vyšlo
Deset let žil ve vegetativním stavu a jen on sám věděl, že je při plném vědomí. Nyní vypráví svůj neuvěřitelný, úžasný a zároveň otřesný příběh, který se stal světovým bestsellerem.

V lednu roku 1988 se jihoafrický školák Martin Pistorius vrátil domů z vyučování a stěžoval si na bolest v krku. Nikdy potom se už do školy nevrátil. Během roku dosud naprosto zdravý chlapec degeneroval – kompletně ochrnul, přestal komunikovat i vnímat. Do čtrnáctých narozenin z něj byla jen prázdná schránka.

Nepředstavitelných deset let poté strávil při plném vědomí, ale uvězněný v těle, které mu znemožňovalo dát cokoli najevo. Chápal a prožíval všechno, co se kolem něj a s ním dělo, jenže byl úplně bezmocný, pokud šlo o komunikaci.

Návrat z nicoty je příběh, který napsal sám Martin poté, kdy se s pomocí moderních komunikačních metod vrátil zpět do života. S naprostou upřímností a otevřeností líčí vše, co prožíval jako jasně myslící bytost, o níž se ostatní domnívali, že jen přežívá ve vegetativním stadiu. Od perverzního a krutého chování některých takzvaných pečovatelů, hřešících na jeho bezmocnost, přes obětavost a soucit dalších až po nezdolné odhodlání těch, kteří věřili, že v jeho pohledu vidí záblesky inteligence.

MARTIN PISTORIUS se narodil v Johannesburgu (Jižní Afrika) v roce 1975. Nyní žije ve Velké Británii.

Již vyšlo
Ponořte se do krásných ilustrací plných detailů, které i v druhém díle legendární kouzelnické série vyčaroval Jim Kay, držitel ceny Kate Greenawayové. Když se v Zobí uličce objeví umolousaný domácí skřítek Dobby a naléhá, aby se Harry Potter za žádnou cenu nevracel do Bradavic, pojme Harry podezření, že by za tím mohl být jeho úhlavní nepřítel Draco Malfoy. Splní se Dobbyho předpověď, že se stane něco zlého…?


Již vyšlo
Pětici dívek na střední škole Beacon Heights High nespojuje zpočátku téměř nic. Violoncellistka Mackenzie má mimořádné hudební nadání a touží se dostat na prestižní vysokou školu. Pomůže jí v tom přítel její nejlepší kamarádky, s jehož kapelou pilně nacvičuje? Exotická kráska Ava se hlavně před jistými učiteli chová, jako kdyby byla ochotná nabídnout i vlastní tělo, jen aby dostala výborné hodnocení. Caitlin má na dosah fotbalové univerzitní stipendium – ale poslední dobou váhá, jestli je opravdu sportovkyně tělem i duší jako její kluk. Nebude muset tenhle vztah odpískat? Julie je ve škole tak oblíbená, že to u slabších povah vzbuzuje závist. A když někdo zjistí, že má Julie díky své matce opravdu všechno, Julie udělá cokoli, aby ututlala nepěkné rodinné tajemství. O někdejší školní královnu Parker se už zajímá jen psychologický poradce. A pak také policie! Dívky, které donedávna neměly nic společného, se náhle stávají hlavními podezřelými kvůli vraždě svého spolužáka. Bezohledný Nolan totiž každé z nich ublížil. Všech pět dívek se mu chtělo pomstít. Když se ráno po večírku, na kterém mu svorně provedly ošklivou schválnost, dozvědí, že Nolana někdo zabil, musejí začít samy rychle pátrat po skutečném pachateli. Jinak se jejich sny o dalším studiu, láskách a normálním životě rychle rozplynou…






6 komentářů:

  1. Královna stínu a Harry Potter! Jo, listopad bude super :) Stejné plány :)

    OdpovědětVymazat
  2. Harryho už mám a teď se moc těším na Královnu stínů :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem vůbec na listopadové novinky nekoukala, ale Návrat z nicoty mě zajímá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kráska a Geek som čítala už niekedy minulý rok a vôbec som netušila, že sa čoskoro dostáva aj do našich končín. Je to fajn pohodové čítanie, ale nič, čo by v mojej mysli zostalo na príliš dlho.
    Throne of Glass síce čítam pop anglicky, ale na vyššie spomenutú knihu sa práve chystám. Som veľmi zvedavá, aj keď predchádzajúca kniha mi neprišla väčšinu času až taká napínavá. Dúfam, že sa to zmení.

    OdpovědětVymazat
  5. Life in outerspace vyjde v češtině?! :O A já o tom vím až teď? :D
    A pokračování Skleněného trůnu se nemůžu dočkat, protože SJM se prostě nedá odolat :D

    OdpovědětVymazat