02 března, 2016

Únorové přírůstky

Tento měsíc byl velice...ehm...plodný. Jelikož jsem měla narozeniny a navštívila jsem knižní bazar pořádaný Rodaw z Knihánkova na podporu zvířat v útulku Tibet, Brno. Také jsem dostala jedno překvapení od nakladatelství Metafora.

A zde už jsou:)

 

 
 Křídla ve větru jsem měla vyhlídlá už dlouho, ale až nedávno se mi dostalo příležitosti je zakoupit. Připomínají mi knihu Černobílý svět, která vzala srdce mnohým z nás. 

Rande aneb měsíc lásky je jakýsi osobní výzkum paní Ivy, která randila po jeden měsíc každý den s jiným mužem a napsala o tom knihu. Věřím, že bude zábavná i poučná. Místo časáku do kabelky jako dělaná:).

Poledne u Tiffanyho je právě knihou, kterou jsem dostala darem od nakladatelství Metafora. Pokud si tento článek čte - děkuji mnohokrát. Mám ráda tyto romány.

A proto jsem si také koupila úžasnou Madame Picasso, která získává samá pozitivní hodnocení. Spolu s Rybou jménem Ian jsou nejlepšími romány od Metafory (prozatím:)).

Dítě školkou povinné - Humorné příhody očima odvážného otce jsou novinkou od Grady. Nalákala mě anotace, která slibuje velkou zábavu. Tipuji něco jako Deníček moderního fotra, který snad všichni známe:).

Na Volání netvora jsem přišla díky Svetu kníh, kde autorka psala, že je kniha velice dojemná a totéž jsem četla i na databázi knih. Obálka se mi tedy nelíbí vůbec, slovenská je mnohem hezčí, ale důležité je to uvnitř. Jde již téměř o raritu, knihu seženete pouze na bazaru.

Tvůj báječný život mě zaujal především výměnou duší hlavních hrdinek. Líbí se mi i takové filmy. Jako - ráno se probudíte v cizím těle? Bude to legrace:).

Trilogii hrobů jsem zakoupila na bazárku a jsem moc vděčná Irče, že mi je schovala:). Moc se na ně těším. Je to prý vtipná fantasy, hrdinka má nejspíš super smysl pro humor... na to, že vyslýchá mrtvé:).
Sladký život pojednává o diabetu pomocí rozhovoru. Lži a mýty o tom, co jíme zase o jídle.

Kázání ohně bylo knihou, kterou jsem si nejdříve ani nechtěla koupit. Na GR neměla zase tak oslnivá hodnocení, ale měla jsem ty narozeniny, tak jsem jí dala šanci. Prozatím čeká.

Kniha, která mě oslnila obálkou a na kterou jsem čekala už od anglického vydání. Krásná Jiskra v popelu sbírá samá pozitiva. A když jsem viděla slečnu, která knize navrhovala obal, ještě více jsem si ji oblíbila. Netušila jsem, že obálky navrhují holčiny v mém věku. Žádní stařečci za strojema, jak jsme si kdoví proč myslela.

Proč muži neposlouchají ženy a ženy neumí číst v mapách jsem si vybrala, neboť jsem od autorů četla i jejich další knihu Proč muži chtějí sex a ženy potřebují lásku a byla výborná.


Co říkáte na můj výběr?:)

27 komentářů:

  1. Ta trilogie Hrobů mě také dost zajímá. Komentáře na Kázání ohně jsem nepročítala, včera jsem ji okukovala v knihkupectví a dost mě zaujala. Jiskra v popelu mě zajímá už od té doby, co jsem se dozvěděla o jejím vydání, takže si ji jistě dřív nebo později přečtu a ještě lépe koupím. :)
    Madame Picasso mě zaujalo už jen obálkou, na níž je Eiffelovka a to já můžu. :D
    Křídla ve větru mě také lákají. A Poledne u Tiffanyho nezní špatně, naopak. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze vlastne se chces nastehovat do me knihovny a vsecko si precist😂👍.

      Vymazat
  2. To je ale hromádka! Volání netvora už mám také doma a jsem na ni strašně zvědavá. Zatím jsem si ji jen zběžně prolistovala, ale ty ilustrace jsou nádherné, tak doufám, že takový bude i obsah :)
    Jiskru v popelu si chci také koupit, ale pravděpodobně to ještě nějakou dobu potrvá. Nepřečtených knížek mám doma v tuhle chvíli až moc, takže to číslo chci prvně trochu snížit než si tuhle knížku koupím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já jich mám neprectenych tez mnoho, ale rada nakupuji dalsi:). Asi jakoze na leto😂

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky! :)
    Kázání ohně a Tvůj báječný život je na mém nekonečném wishlistu :D
    Přeji příjemné počtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nekonecne wishlisty znam, ale s tema ja vzdycky rychle zatocim (bezne po vyplate);).

      Vymazat
  4. Páni tolik krásných knih. Moc ti závidím. Tak ať se hezky čtou. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
  5. To je nádhera, takových knih....to jsou skoro Vánice:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jiskru v popelu právě čtu a je naprosto boží! Zamilovala jsem si ji hned od první stránky!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rada ctu. Ale na ni jsou recenze vsechny pozitivni:)

      Vymazat
  7. Křídla ve větru, Madame Picasso a Dítě školkou povinné mě lákají :) Volání netvora mám doma už docela dlouho, ale zatím jsem nečetla. Krásné kousky, užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Madame Picasso a Poledne u Tiffanyho mám v seznamu od doby, kdy vyšli a doufám, že se k nim brzo dostanu :) Ikdyž jsem si momentálně zakázala kupovat jakoukoliv knihu v březnu (budu se snažit mít hodně pevnou vůli), chci nejdřív přečíst to, co mám (naštěstí už toho není tak moc :D). A ta poslední vypadá hodně zajímavě :)

    The Lazytude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ja se v nakupovani nikdy nestopnu. Mam zasoby na duchod😂

      Vymazat
  9. Super rozšíření knihovny! Hroby mě docela zajímají, určitě se po nich kouknu. A Křídla ve větru mají naprosto krásnou obálku! Já mám za únor hlavně antikvariátní úlovky, které jsem ještě nezveřejnila a rozhodně nejsou tak kouzelné, jako tvoje nové knihy :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hroby jsou pry fakt suprovy, hl. hrdinka je takova vtipalka:D. Moje knihy jsou zase z bazaru, tak co:D

      Vymazat
  10. Páni vážně slušná hromádka :) Jisrkru v popelu závidím a Volání netvora vypadá zajímavě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volabi netvora ma hlavne skvele recenze. Navic uz nejde moc sehnat:). Tak nevahej.

      Vymazat
  11. Tvůj báječný život jsem si také pořídila. Sérii První hrob.. moc závidím, snad si ji také někdy pořídím :) A Jiskru v popelu očekávám :D
    Krásná nálož knih a dodatečně přeju všechno nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, tak pak pověz:). No, sérii hrobů jsem získala za 450Kč, to jsem neodolala. Akorát mě štve, že asi envydají další díly. Děkuji:).

      Vymazat
  12. Teda... slušná kupička ;-) Vybrala bych si :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Páno páni, to je knih! :) Jiskra v popelu je opravdu hit posledních týdnů, asi se na ní podívám trochu blíž, stejně jako na Rande. Myslím, že doma také máme pár knih od manželů Peaseových, ale když jsem jednu zkoušela před lety přelouskat, vůbec mi to nešlo. Měla bych to zkusit teď, když už jsem starší a měla bych to tím pádem dokázat ocenit :)
    Hezké čtení všech přírůstků! ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Volání netvora je strašně boží! A přiznám se, že se mi tohle vydání právě naopak líbí moc, ale chápu, že každý má jiný vkus- Jinak je to teda pořádná hromada knížek - nesháníš už další knihovnu? :D

    OdpovědětVymazat