24 ledna, 2016

Vyhlášení soutěže

Ahoj:),

dnešním dnem skončila narozeninová soutěž s tématem Moje knižní putování. Výhrou byl kód v hodnotě 300 Kč do Dobrých knih. Vítězem se stává:



Gratuluji:). A díky všem moc za účast, již brzy bude další soutěž a vyplatí se vám, sledovat mě na FB i tady:).

Michaelino putování:

Začala jsem číst, hned, když jsem se naučila číst :). Aspoň to tvrdí moje maminka. První kniha, kterou jsem si absolutně zamilovala a smutně počítal počet stránek do konce a nechtěla jsem, aby skončila, byly Děti z Bullerbinu. To už asi neznáš, ze?
Po Honzíkově cestě, různých pohádkách a říkankách přišla moje láska číslo dvě-Gabra a Málinka, povedené cérky. Žila jsem s těmi děvčátky celé dny, tropila s nimi lumpárny, milovala jejich potůček, chtěla ochutnat klátek, chytala chrůsty, a když malinko povyrostly a odstěhovaly se do města, chtěla jsem se učit latinsky....to byla krásná doba. Vlastně dodnes, když mám uvést svoji nejoblíbenější knihu, napadne mě Gabra a Málinka.
Čas běžel a já, přes dívčí románky jako Kopretiny pro zámeckou paní, Michaela (chápejte, že knihu, která se jmenuje jako já, tu jsem prostě musel přečíst už jen z povinnosti :)) nebo Pusinky jsem se dostala ke klasikům.
Takový Guy de Maupassant nebo Honeré de Balzac, to šlo, ale Remarquovi Tři kamarádi mě dostali. Do dnes si pamatuji větu:"Tu náhle jsem viděl, že pro někoho něco znamenám, už jen tím, že jsem....."
Pak pŕišla rodina, malé děti a s nimi Vejce a já, knihy Haliny Pawlovské, Zdeny Frýbové nebo Ivana Krause. Prostě srandičky a blbůstky.

Teď jsem na vlně životopisů, literatury faktu.....ale abych nebyla jen tak suchopárná, prokládám to paní Liane Moriarty, kterou jsem si zamilovala nebo pane Deaverym, s kterým se ráda bojím a pátrám do dacanech nebo s paní/panem Galbraitem procházím uličkami Londýna a přemýšlím kdo, proč a kdy....:)

Pocity, které díky knihám prožívám, a kam se mnohdy utíkám.....to je prostě nepřenosný pocit. Bez čtení by můj život nebyl úplný.

Všechny soutěžní příspěvky

5 komentářů:

  1. Já vyhrála :-) Moc děkuji. Nejen za výhru, ale i za super nápad na článek. Psát ho mě opravdu bavilo.

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji! :) Nápad na soutěž byl perfektní!

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji vítězce :) Děti z Bullerbynu a Pusinky jsem taky zbožňovala :)

    OdpovědětVymazat