08 října, 2015

Double unboxing



Česká autorka, která prý napsala úžasné dílo. Pokud máte chuť na román, vyzkoušejte také:). Prověřeno knihkupci:).

Napínavé psychologické drama jedné zdánlivě obyčejné rodiny, ve kterém autorka umožní čtenáři nahlédnout nejen do křehké duše dvacetileté Hanky, ale také do osudů dalších, vzájemně propojených postav. S lehkostí sobě vlastní vypráví nelehký příběh o pocitech. O bolesti, o nedorozumění, o strachu, o bezpodmínečné lásce, o otázkách a odpovědích, které se všichni snažíme v životě najít. O naději.

A druhá kráska je kniha, kterou jsem vyhrála na Óčku.




11. října 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala.
Když Verity chytne Gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí sovu misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví.

A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají.
Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se skamarádila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její tajemství přežít?

Krycí jméno Verity vypráví trýznivý a zároveň nádherný příběh o silném přátelství, které je zkoušeno děsivým nepřítelem.

A poslední přírůstek, tentokrát z Levných knih. Kniha je pěkně ošmatlaná ale za ty peníze..:)).
Jsme v roce 1945 a armádní zdravotní sestra Claire Randallová přijíždí se svým mužem Frankem na skotský venkov, aby tu prožili své druhé líbánky. Po válečných hrůzách, kdy Claire pracovala v polní nemocnici ve Francii a svého muže, jenž také sloužil v armádě, viděla za celou dobu jen třikrát, se konečně oba radují ze společně strávených chvil a plánují budoucnost. Poklidná skotská vesnice se jeví jako ideální místo pro vzájemné sblížení a jaro láká k výletům do romantické a pověstmi a mýty opředené krajiny. Frank, který miluje historii, tu navíc nachází stopy po svém anglickém praprapředkovi, kapitánu Jonathanu Randallovi, jenž byl velitelem anglické vojenské pevnosti Fort William v polovině 18. století. Poklidný idylický venkov však skrývá nečekaná tajemství a překvapení. Jsou to především dávné mýty a pověry, které zdejší obyvatelé úzkostlivě dodržují i ve 20. století, ale také místa, kde se dějí nezvyklé a nepřirozené úkazy. Jedním z nich je kopec Craigh na Dun, na němž při jedné ze svých botanických expedic objeví Claire megalitickou stavbu. Je to kamenný kruh podobný proslulému Stonehenge v Jižní Anglii. Dotkne se jednoho z menhirů a pak se to stane. Ve změti zvuků a neurčitých představ se přenese o dvě stě let zpátky. Do časů kapitána Randalla, který bojoval se skotskými klany a krutě hájil zájmy anglické koruny na Skotské Vysočině...

Už si také děláte zásoby? :D

13 komentářů:

  1. Verity má božskou obálku! :3 Knížku momentálně čtu a líbí se mi, ale vadí mi trochu překlad. :/ :)
    Příjemný čtení! :3

    OdpovědětVymazat
  2. Verity už ke mě taky cestuje :) Jsem náramně zvědavá, když je tak dobře hodnocená.

    OdpovědětVymazat
  3. O druhé knize ted hodně slýchávám. :) Nevím, zatím jsem nečetla pořádně ani zahraniční názory, ale podle anotace to nezní vůbec špatně. Je to zajímavá doba, kdy se příběh odehrává, možná se ještě po ní kouknu... :)
    A přesně, nedávno jsem v LK koupila takovou trochu opatlanější knížku, ale za (tuším) 29 korun to stojí. :) Takže když to není vyloženě pohroma, tak bych to neřešila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si myslim, ze bude silna:). Uvidime:). No a mas prvdu, ja do LK moc nechodim, ale kdyz uz...:))

      Vymazat
  4. Krycí jméno Verity si chci hrozně moc přečíst a už se opravdu těším, až se mi dostane do rukou a já k tomu dostanu příležitost. :) No, a na Cizinku čekám, i když tedy na to druhé vydání... a také se na ni těším, samozřejmě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiste se brzy dockas taky:). Myslis si to od Omegy:), to je take pekne.

      Vymazat
  5. Krásné knížky! Krycí jméno Verity mě hodně láká..Dnes jsem byla v Neolux a všimla si tam právě této knížky od Radky Třeštíkové :)
    Ty jsi koupila Cizinku v Levných knihách za 29?! :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu, designeri se prekonavaji:). Radku mi doporucila kolegyne z knihkupectvi a sama anotace se me jaksi dotkla. I recenze na databazi jsou skvele, tudiz jasna volba:)).

      Vymazat
    2. Jinak ne :D stala 249kc:). Slecna psala o knize, kterou ma ona:)

      Vymazat
  6. Skvělé přírůstky. Na všechny mám také zálusk, ale Cizinku chci v novém vydání :D Přeji pěkné čtení :D

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasné knihy! :)
    Všech bych si chtěla přečíst,nejvíce teda asi Krycí jméno Verity :)

    OdpovědětVymazat