10 srpna, 2015

Zapůjčeno 02

1)
Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara Jean nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala – na rozloučenou. Lara žádnému klukovi nedala najevo, že se do něj zamilovala. Místo toho mu napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal. A najednou musí čelit všem svým pocitům, které před světem – a hlavně přímo před adresáty – pečlivě ukrývala! A jak se postupně vyrovnává s minulostí, zjišťuje, že něco dobrého to rozeslání dopisů přece jen přineslo.

2)
Axi Mooreová je ve všech ohledech hodná holka. Její kamarád Robinson jí také proto říká zkráceně HH. Axi pilně studuje, nedělá žádné pubertální průšvihy a hodně čte. Vlastně jen čte a chce se stát spisovatelkou. Ale jednoho dne se rozhodne, že nějaké to pravidlo přece jen poruší. A nevybere si nějaké malé, ale rovnou to největší – útěk z domova. Naplánuje si, že uteče ze svého do puntíku naplánovaného světa. A tím překvapí nejen sebe, ale také Robinsona, kterého vezme s sebou.

Nebudu vám lhát...Knihy jsem si vybrala čistě kvůli obálkám =D. CooBoo mi poslední dobu dělá radost. I když čmuchám knihy pro třináctileté, já si je rohodně přečtu raději, než násilnou krimi :).


A ještě nedávná návšteva knihovny :). Zkouším se vrátit k Lanczové, ale slyšela jsem pár ázorů, že už to není, co bývalo. Coelho je klasika, jeho knihy fakt můžu. No a pro pobavení Moranovou, to byla jasná volba.

A už mám další tipy na další knihy a asi se z toho....:)

A už jste slyšeli o těchto krásných knihách? Mrkněte na hodnocení na Databázi


Chudoba. Rozpadající se manželství. Stáří. Ztracené sny. Neúspěch v podnikání. Nejistá budoucnost. Několik obyvatel Orange Beach ve státě Alabama zavedly tyto problémy do zoufalých a bezvýchodných situací. Jejich život jim připadal jako zoufalé a pusté místo bez jakékoli naděje na změnu.
Ale pro starého tuláka Jonese, který má dar všímat si toho, co ostatní přehlížejí, neexistuje žádná bezvýchodná situace. Je jen nutné získat trochu "perspektivy", jak říká, abychom ve všedních okamžicích našeho života dokázali rozpoznat zázraky, semínka něčeho velikého, co je zaseto v našich zápasech.


 No a tuto krásku jsem hypnotizovala na pyramidě. Má úžasně zajímavou anotaci:

Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá...
Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života.
Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.

2 komentáře:

  1. O Hodné holce slyším poprvé, ale rozhodně to zní zajímavě. Jak se v pondělí dostanu do knihkupectví, podívám se po ní :)

    OdpovědětVymazat
  2. O Hodné holce slyším poprvé, ale rozhodně to zní zajímavě. Jak se v pondělí dostanu do knihkupectví, podívám se po ní :)

    OdpovědětVymazat