19 července, 2015

Vtipná kniha pro děti + knižní přírůstky

Včera jsem bezradně vybírala něco k druhým narozeninám jedné holčičky. Maminka mě poučila, že už není posedlá Frozen, momentálně ujíždí na autech =D. Tak já hledám různá leporela i klasické knihy o autech ale narážela jsem stále na Disneyho Auta. Jenže co by s tím dělala, když ten seriál nezná? A pak mi padla do rukou tato kniha. Je úžasná!




Všimněte si, že krom vzdělávání dítěte v podobě krátkých textů v ní najdete i výřezy s chlupy příslušící určitému zvířeti. Dítě tak může zvířátko "pohladit" :). Myslím, že je to úžasný nápad a opravdu uvažuji, že si ji koupím i sama pro sebe..=D.


No a samozřejmě jsem neodolala...Viděla jsem už tolik pěkných recenzí na Literární spolek Laury Sněžné, že jsemprostě musela.

Anotace:
Představte si Lynchův Twin Peaks zasazený do Finska. A představte si Dostojevského Zločin a trest, v němž Soňa Marmeladová zastřelí Raskolnikova. Zní to absurdně? Román, který vám dokáže, že i Skandinávie má svůj magický realismus, zavádí čtenáře do městečka Zaječín, kde se dějí divné věci nejen s lidmi, ale i s knihami.
Všechno začíná, když se mladá učitelka literatury Ella Milanová vrátí do svého rodiště a objeví tam zvláštní knižní svazek, který jí vyrazí dech. V místní knihovně se vydá po stopě záhadných událostí... a brzy narazí na uzavřené společenství literátů, založené oslavovanou Laurou Sněžnou, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozené úkazy. Podaří se jí odhalit, co se ve skutečnosti stalo s desátým členem literárního spolku, a rozplést pavučinu všeprostupující fikce?



A Zlodějku knih chci už strašlivě dlouho, snad rok, ale nikdy jsem si ji nekoupila. Až teď:). Uvažovala jsem, zda vzít hardback či paperback, i když většinou mám jasno (hardback) u této knihy je mnohem vyvedenější a příjemnější paperback. Poslední dobou mě paperbacky baví:).

Anotace:
Mladý australský autor sepsal silný, zajímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem. Ale příběh Liesel Memingerové je tak mimořádný, že i Smrt si musí přiznat zájem o živé lidi, dojetí z jejich utrpení, hořkost a úlevu z konců. I Smrt má srdce. Zusakova kniha se vydává na smutná místa, rozhodně ale není skličující.

Tak co, už si objednáváš zvířátka k pohlazení...?:D

2 komentáře:

  1. Taky mi to přijde jako hezký nápad, ale jestli si jí koupím sobě, to nevím, možná si jí omakám v knihkupectví :D Jinak ty zbývající knihy vypadají zajímavě, taky už jsem o nich vícekrát slyšela. V čem je Zlodějka knih v paperbacku lepší? Podle fotky sis ale koupila hardback, ne? :) Já paperbacky na jednu stranu mám ráda, na druhou ne, a vždycky s tím bojuju. Třeba teď mají paperbacky od hostu za dobré ceny a nevím jestli do toho jít, protože v porovnání s hardbacky jsou za hubičku, jenže pak nechci mít nějaké knihy autora v paperbacku a nějaké v hardbacku. A u Petera Maye vím, že ty čínské thrillery musím mít v hardbacku, protože mají na dotyk úžasnou obálku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D na omak je super:D.....Zlodějka v paperbacku má hladký, sametový obal a krásnou ilustraci, hardback je jak z lisovaného papíru, takový škaredě žlutý s dvěma postavičkama (http://img.databazeknih.cz/images_books/26_/26831/mid_zlodejka-knih-43M-26831.jpg)

      Mám v paperbacku i Pod sněhem a jsem spokojená:). Jinak též dávám přednost hardbackům. Určitě, pokud máš hardbacky od jistého autora, dokupovala bych hardbacky dál. Vypadalo by to jinak blbě:D

      Vymazat