16 června, 2015

Už jsou doma! Žhavé novinky:)

Jupííí...Hned jak k nám došly, musela jsem si je odložitt. Nádherné kousky slibující úchvatné, emotivní čtení!

Anotace:
První dojmy
Ukradla Jane Austenová nápad na Pýchu a předsudek? Přesně taková otázka pronásleduje milovnici knih Sophii Collingwoodovou. Čerstvá absolventka Oxfordu si najde práci v jednom londýnském antikvariátu a brzy ji zaskočí zvláštní poptávka, když v jediný den do obchodu zavolají dva různí zákazníci a chtějí vzácný svazek alegorií z 18. století. Jejich autorem je Richard Mansfield, spisovatel a kněz, který se před více než dvěma stoletími spřátelil v jihoanglickém Hampshire s mladou Jane Austenovou a stal se prvním čtenářem jejích literárních pokusů. Neobvyklá žádost přivede Sophii na stopu tajemství, jak to vlastně bylo s původem slavné Pýchy a předsudku – a současně před ní otevře otázku milostné volby mezi dvěma nápadníky. Podobně jako v úspěšném Dobrodružství milovníka knih vypráví Charlie Lovett úchvatný příběh o lásce a literárních záhadách, který si vychutnají nejen obdivovatelé a obdivovatelky Jane Austenové, ale všichni ti, kdo propadli vášni zvané čtení.

Babička pozdravuje a omlouvá se
Zábavný a napínavý příběh plný nečekaných setkání, nepravděpodobných přátelství a obrovské síly pohádek a fantazie. Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm, vlastně skoro sedmdesát osm. O Else dospělí říkají, že je na svůj věk vyspělá, ale ve skutečnosti jim připadá otravná. O babičce tvrdí, že je čiperná, i když tím myslí, že jim připadá bláznivá. Elsa je jiná, než ostatní. Nemá jiné kamarády, než babičku, ale jí to nevadí. babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný je tam největší výhodou.
 
Jak vidíte, v Prvních dojmech už mám záložku =D. Jsem sice teprve na 25 straně ale můžu říct, že kniha je romantická nejen svým obsahem ale i jazykem. Autor použil dosti rozvětvené skladby vět s prvky staré angličtiny, plus se sem tam objevují slovní spojení jako "trefit šlak"=D. Připadám si, jako bych četla román mojí babičky =D ale v dobrém slova smyslu:).

6 komentářů:

  1. První dojmy neznám, ale už se po nich dívám :) A na Babičku se moc těším, protože Muž jménem Ove mě okouzlil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě mrkni, na léto se hodí. Mimochodem, autor prý už něco podobného napsal, akorát na motivy Shakespeara a mělo to prý velký úspěch!

      Vymazat
  2. Knihy vyzerajú dobre, prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Babičku mám taky doma, jsem zvědavá jak se nám bude líbit, pak porovnáme :-)

    OdpovědětVymazat